Food and wine: with a twist, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

Πώς το φεγγάρι θα προστατέψει τη βιοποικιλότητα της γης

Πώς το φεγγάρι θα προστατέψει τη βιοποικιλότητα της γης

Η προστασία της βιοποικιλότητας της Γης είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Μια νέα έρευνα προτείνει την κρυογονική διατήρηση βιολογικού υλικού στους σκιασμένους κρατήρες του φεγγαριού.

Διαβάστε περισσότερα...

999918_438501782945728_35128619_n

Πριν λίγες ημέρες, είχα τη χαρά να γευματίσω στο Food and Wine. Έναν χώρο υπέροχης αισθητικής στο Κολωνάκι που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση από το πρώτο λεπτό που άνοιξα την πόρτα. Ξέρετε, ακόμα και στις μέρες μας, υπάρχουν μαγαζιά που πρέπει να είναι στο Κολωνάκι. Όχι γιατί είναι ακριβά, κάθε άλλο. Το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι πολύ “προσγειωμένο” και προσφέρει μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία σε πολύ νορμαλ τιμές. Είναι όμως φτιαγμένο για Κολωνάκι. Έχει αυτόν τον κοσμοπολίτικο αέρα, την καλλιτεχνική διάθεση και τον σικάτο μινιμαλισμό που ταιριάζει στην περιοχή.

Επικρατούν σκούρα χρώματα και στους 2 ορόφους, τα οποία όμως δεν σε κουράζουν καθόλου, αντίθετα, σε χαλαρώνουν. Τη μονοχρωμία “σπάει” ένας υπέροχος κρεμαστός κήπος στη μία πλευρά, οι λευκές επιφάνειες και μερικά μοντέρνα έργα τέχνης. Αυτό που λάτρεψα εγώ, κάτι στο οποίο πάντα δίνω σημασία, είναι το φυσικό φως που μπαίνει το μεσημέρι από τις μεγάλες τζαμαρίες και η επαφή με το πράσινο του εξωτερικού χώρου. Ναι, υπάρχει πράσινο στο Κολωνάκι και η θέα του μαγαζιού από τον επάνω χώρο, σε συνδυασμό με την ησυχία της συγκεκριμένης περιοχής, σου θυμίζει νησάκι. Αν δεν έχεις όρεξη να κάτσεις σε τραπέζι, μπορείς να γευματίσεις στο μπαρ μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα του ισογείου κι αν είσαι λάτρης των ιδιαίτερων κρασιών, ρίξε μια ματιά στο γυάλινο κελάρι του επάνω χώρου. Αν πάλι έχεις όρεξη για μια διαφορετική εμπειρία, ζήτα πληροφορίες για το Chef’s table στον χώρο της κουζίνας. Λατρεύω τα μαγαζιά που έχουν και ενδιαφέρουσα αισθητική εκτός από ενδιαφέρουσες γεύσεις. Στα συν της ατμόσφαιρας, βάλτε και τους ψαγμένους τζαζ ήχους που θα σας κρατήσουν πολύ καλή συντροφιά!

Το Food and Wine, άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγους μήνες με επικεφαλής τον chef Olivier Campanha και τον sommelier Γιάννη Μακρή Aiws και ζει την πρώτη του άνοιξη. Η εμπειρία που προσφέρει, είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του, φαγητό και κρασί. Αν είσαι από εκείνους τους ψαγμένους που από τη μυρωδιά του κρασιού καταλαβαίνουν την ποικιλία του και λοιπά, εκεί θα ευχαριστηθείς πραγματικά! Όσο για το φαγητό, ξέχνα αυτά που ξέρεις.

1932378_10202879536925129_58159225_n

Το νέο ανοιξιάτικο μενού είναι γεγονός και δοκίμασα μερικά από τα πολλά πιάτα που έχουμε στη διάθεσή μας για όλη τη σεζόν. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο, ειλικρινά. Γιατί φαίνεται ότι όλα είναι φτιαγμένα με το ίδιο πάθος, την ίδια ευλαβική συνέπεια στη γεύση. Χαρακτηριστικό όλων των πιάτων, είναι η (σωστή) χρήση φρέσκων μυδωδικών αλλά και μπαχαρικών, κάτι που είναι πολύ του γούστου μου. Όλα είναι μοναδικά, with a twist, με εμφανείς επιρροές από τη γαλλική κουζίνα αλλά και αρκετά κοντά στις δικές μας γεύσεις. Τα περισσότερα θα σε ξαφνιάσουν ευχάριστα με τους αναπάντεχους συνδυασμούς τους αλλά και την ιδιαίτερη εμφάνισή τους, όπως αυτή η “Καπνιστή Βuratta με μαρμελάδα μήλο, mizuna, άγρια ρόκα και αποξηραμένο chorizo” που θα έρθει στο τραπέζι σου τυλιγμένη σε καπνούς.

Πολύ ενδιαφέρον είναι και το “Ψητό φιλέτο & Παϊδάκια Σχάρας, σάλτσα κόκκινο κάρυ, σελινόριζα compote, καρότα γλασέ” αλλά έχεις και επιλογές σε ριζότο, όπως είναι το “Vialone Nano Risotto – Καραβίδα σε τρεις τρόπους:Bisque-Ταρτάρ-Τηγανιτή, μήλο pink lady” ή ακόμα και σε ψάρι με το “Ceviche Λαυράκι με στικς μάνγκο, φύτρες ραπανάκι, ζελέ & σπόρους από Φρούτα του Πάθους“. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα γλυκά από τον απόλυτα ενημερωμένο κατάλογο. Ενδεικτικά, σου λέω γι’αυτά που δοκίμασα και αγάπησα εγώ: “Τραγανές Μαρέγγες Raspberries, κρέμα Φρούτα του Πάθους και Λεμονάδα Τζίντζερ” και “Kalingo Σοκολάτα, Αλμυρά Φυστίκια, Καρπός Κακάο και Σάλτσα Καραμέλας“.

1925223_470525583076681_2069251577_n (1)

Όπως καταλαβαίνεις, πρόκειται για μια πρόταση που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Το Food and wine, μπορεί να γίνει στέκι αυτή την άνοιξη, γιατί μέσα σε όλα τα καλά, διαθέτει και έναν πολύ όμορφο κήπο και το σκηνικό είναι πολύ γραφικό και χαριτωμένο. Όλο το team είναι άνθρωποι χαρούμενοι, εξυπηρετικοί και ευγενικοί, έτοιμοι να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Ο Γάλλος chef Olivier Campanha, θα είναι κοντά μας στο Γυμνό γεύμα της Παρασκευής, στον www.amagiradio.com και θα μας μιλήσει για όλα τα νόστιμα σχέδια που έχει για το Food and wine του.

Food and wine, Ξενοκράτους 49

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα