Εντυπωσιακή μπουτίκ Tiffany & Co στο Τόκιο
Εντυπωσιακή μπουτίκ Tiffany & Co στο Τόκιο

Δημοσιεύθηκε

Πώς προβλέπεται το “Ψηφιακό Μέλλον της Ευρώπης”; Οι απαντήσεις στο φετινό Digital World Summit Greece

Η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων, Digital

Διαβάστε περισσότερα...
Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Το Digital World Summit Greece, η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών που τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και του

Διαβάστε περισσότερα...

H μπουτίκ Tiffany & Co στο Τόκιο είναι πραγματικά ένα έργο τέχνης του δημιουργικού design που σίγουρα εντυπωσιάζει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια

Ο καλλιτέχνης Damien Hirst

Ο οίκος Tiffany & Co. εγκαινίασε την ανακαινισμένη μπουτίκ του στη συνοικία Ginza του Τόκιο με ένα μαγευτικό έργο τέχνης του Βρετανού καλλιτέχνη Damien Hirst.

Το εμπνευσμένο από άνθη σχέδιο ξεκινάει από την πρόσοψη της μπουτίκ, ως μπλε φόντο στο επίπεδο του δρόμου και απλώνεται προς τα πάνω “ανθισμένο”.

Ενώ όλο αυτό το ανθισμένο τοπίο παίρνει το σχήμα πετάλων με μια σαγηνευτική παλέτα ροζ, λευκού, πράσινου και κόκκινου χρώματος.

Η μπουτίκ σχεδιάστηκε από το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma and Associates το 1996 και είναι 580 τετραγωνικά μέτρα.

Η πρόσοψη της μπουτίκ είναι τυλιγμένη με ένα ανακλαστικό κέλυφος που φέρνει στον νου την κοπή πολύτιμων λίθων από τεχνουργούς.

Αυτή η ποιότητα η οποία παραπέμπει σε πετράδι γίνεται σαν μια σειρά από 292 αλουμινένια και γυάλινα πάνελ σαν κηρήθρα σε διαφορετικές γωνίες  στην πρόσοψη.

Η συγκεκριμένη πολυεδρική τεχνική επιτρέπει στο φως να μπαίνει και να διαχέεται όπως θα έκανε αν έπεφτε πάνω σε ένα καλά κομμένο διαμάντι.

Το έργο του Damien Hirst διεισδύει και στο εσωτερικό της μπουτίκ ως ένα είδος ταπισερί με μοτίβα λουλουδιών. Τα εσωτερικά των τριών ορόφων έχουν μεταμορφωθεί, απομακρυνόμενα από την αρχική παλέτα γήινων και σκοτεινότερων χρωμάτων του Kengo Kuma.

Σήμερα, η μπουτίκ καυχιέται για ένα λευκό φόντο με πινελιές από παστέλ ροζ, ξύλο σε ανοιχτό χρώμα και λεπτομέρειες που ακτινοβολούν: κοσμήματα, πολυελαίους, επιτραπέζια φωτιστικά, γυαλί και άλλα.

Στον λογαριασμό του στο Instagram, ο οίκος Tiffany & Co. ανάρτησε βίντεο, στο οποίο φαίνεται το εντυπωσιακό έργο του έργου του Damien Hirst στην πρόσοψη που σχεδίασε ο Kengo Kuma.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tiffany & Co. (@tiffanyandco)

Η ανακαινισμένη μπουτίκ του Tiffany & Co. στο Τόκιο είναι ένα έργο τέχνης από μόνο του.

Μια σύγχρονη και εντυπωσιακή όαση μέσα στην πολυσύχναστη συνοικία Ginza. Η μπουτίκ είναι το ιδανικό μέρος για να αγοράσετε κοσμήματα, αλλά και να απολαύσετε την τέχνη και το design.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα