Ένας ιδανικός μεζές, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

Τι δήλωσαν οι ελληνικές επιχειρήσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, Κατερίνα Σταματελοπούλου

Τι δήλωσαν οι ελληνικές επιχειρήσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Παρότι υπάρχει αξιοσημείωτη πρόοδος των ελληνικών επιχειρήσεων ως προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, οι επιχειρήσεις πρέπει να επικεντρωθούν στην εκπαίδευση των εργαζομένων, την καλύτερη αξιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα...

Όταν έχεις τη θάλασσα κάτω από το σπίτι σου, η μαγειρική σου έχει πάντα καλοκαιρινή διάθεση και περιέχει πολλά ψάρια και θαλασσινά! Αυτό γίνεται ασυναίσθητα, πάντα το μάτι σου πέφτει εκεί όταν πας στην αγορά και όλες οι συνταγές σου θυμίζουν καλοκαίρι, όλες τις εποχές! Φυσικά τα φρέσκο είναι καλύτερο, αλλά τολμήστε να μαγειρέψετε το χταποδάκι σας με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και κατεψυγμένο τον χειμώνα, πάνω στην αναπόληση των διακοπών, για να ξεγελάσετε λιγάκι το μυαλό…

Το χταποδάκι κατσαρόλας με λαχανικά και φρέσκια ντομάτα είναι ιδανικός μεζές για το ουζάκι ή το δροσερό κρασάκι σας.
Υλικά για 4 άτομα:
1 μικρό χταποδάκι
Χρωματιστές πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) κομμένες σε λεπτές λωρίδες
2 -3 φουντίτσες μπρόκολο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετούλες
3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες σε τρίφτη
Αλάτι/πιπέρι/θυμάρι/φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση:
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και βυθίζουμε το χταπόδι για 5 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν οι βεντούζες του και να τσιμπιέται άνετα με το πιρούνι, να μαλακώσει δηλαδή.

Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και σε μια ίσια επιφάνεια το κόβουμε σε όσο μικρά κομμάτια θέλουμε. Στην ίδια κατσαρόλα, αφού αδειάσουμε το νερό, ρίχνουμε το λάδι, το σκόρδο και το κρεμμύδι και όταν αρχίσουν αυτά να τσιγαρίζονται ελαφρώς, ρίχνουμε και το χταπόδι. Τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, αλάτι/πιπέρι/θυμάρι και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και να δέσει λίγο η σάλτσα.

Όταν ρίξουμε το μπρόκολο, προσθέτουμε ακόμα 1 ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει εντελώς το μπρόκολο και να δέσει εντελώς η σάλτσα. Αν νομίζετε ότι κατά τη διάρκεια χρειάζεται κι άλλο νεράκι, προσθέτετε για να μην κολλήσει το φαγητό, αλλά καλύτερα να είναι πάντα ζεστό για να μην διακόπτεται το βράσιμο. Λίγο πριν αφαιρέσετε από τη φωτιά, ρίχνετε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρεται καλύτερα ζεστό, αλλά απαραιτήτως στη βεράντα και με καλή παρέα!!!

Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να χτυπήσετε στο μούλτι τις ντομάτες με τις πιπεριές και το σκόρδο και να τα ρίξετε όλα μαζί όταν τσιγαριστεί το χταπόδι με το κρεμμύδι και να συνεχίσετε το βράσιμο κανονικά. Απλώς έτσι δεν θα φαίνονται οι λωρίδες πιπεριάς στο πιάτο σας και η γεύση της σάλτσας θα είναι κάπως πιο έντονη.

eating-around

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα