Δεκαπέντε χρόνια ώρα της γης- που έσβησαν τα φώτα

Δεκαπέντε χρόνια ώρα της γης- που έσβησαν τα φώτα

Η ώρα της γης, μια πρωτοβουλία της WWF, εδώ και δεκαπέντε χρόνια συμβολίζει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο.

Και φέτος πόλεις σε όλο τον κόσμο έκλεισαν τα φώτα σε εμβληματικά κτίρια συμμετέχοντας στην ώρα της γης για την προστασία της φύσης. Με την κλιματική αλλαγή να έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις οι διοργανωτές θέλησαν να τονίσουν τη σύνδεση της με την επιδημική έξαρση ασθενειών όπως η COVID-19.

Ενώ ο Γενικός διευθυντής του WWF Μάρκο Λαμπερτίνι δήλωσε: «Είτε πρόκειται για την μείωση του αριθμού των επικονιαστών, την πτώση του αριθμού ψαριών σε ωκεανούς και ποτάμια, την εξαφάνιση δασών ή τη γενικότερη απώλεια της βιοποικιλότητας, τα στοιχεία δείχνουν ότι η φύση βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση»

Από την Ασία έως την Αμερική και την Αυστραλία μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες έκλεισαν τα φώτα σε εμβληματικά κτίρια, από τις 8:30 τοπική ώρα και για 60 λεπτά. Όπως η Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι και το Κολοσσαίο στη Ρώμη, το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, η Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα, τα ανάκτορα Σένμπρουν της Βιέννης, η Σαγράδα Φαμίλια της Βαρκελώνης Αλλά το Empire State Building της Νέας Υόρκης, τον Οβελίσκο του Μπουένος Άιρες και το Μουσείο του Αύριο στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Στην Ελλάδα τα φώτα έσβησαν στην Ακρόπολη, τη Βουλή των Ελλήνων, και το Καλλιμάρμαρο στην Αθήνα.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
YouTube: Τι είναι τα κάθετα βίντεο και νέα εργαλεία
Prev YouTube: Τι είναι τα κάθετα βίντεο και νέα εργαλεία
Next Πώς η μόδα και η ψηφιακή τεχνολογία θα καθορίσουν τα ρούχα στο μέλλον
Πώς η μόδα και η ψηφιακή τεχνολογία θα καθορίσουν τα ρούχα στο μέλλον