Πώς η μόδα και η ψηφιακή τεχνολογία θα καθορίσουν τα ρούχα στο μέλλον

Πώς η μόδα και η ψηφιακή τεχνολογία θα καθορίσουν τα ρούχα στο μέλλον

Η ψηφιακή τεχνολογία είναι παντού ακόμα και στον τρόπο που θα κατασκευάζονται τα ρούχα στο μέλλον. Με τις εξελίξεις στην βιομηχανία της μόδας να μοιάζουν με ταινία sci-fi.

Μπορεί η μόδα να αλλάζει τάσεις να επαναφέρει άλλες ή να δημιουργεί νέες, όμως, η κατασκευή των ρούχων παραμένει η ίδια. Όχι για πολύ ακόμα.. Η εξέλιξη της βιώσιμης μόδας, η τεχνολογική επανάσταση, η τεχνητή νοημοσύνη έχουν πλέον διεισδύσει σε όλα τα τμήματα κατασκευής ρούχων. Όπως φαίνεται τα ρούχα του μέλλοντος θα προσαρμόζονται στις καιρικές συνθήκες θα αναγνωρίζονται ανάλογα με την υφή τους από το πλυντήριο και πολλά ακόμα. Ενώ όλα αυτά θα γίνονται με τα υψηλότερα στάνταρ βιώσιμης ανάπτυξης και με την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας. Παράδειγμα η κινεζική πλατφόρμα Alibaba που ήδη σχεδιάζει προϊόντα ενδυμάτων, σε πραγματικό χρόνο, με βάση τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Ενώ και η Zara έχει δεσμευτεί για βιώσιμη ανάπτυξη και έχει ξεκινήσει την δική της τεχνολογική έρευνα.

Αυτό σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε τις παρουσιάσεις κολεξιόν μόδας ένα χρόνο πριν βγουν στην αγορά. Θα είναι τόσο γρήγορες οι εξελίξεις και οι τάσεις που η βιομηχανία της μόδας θα «τρέχει» καθημερινά. Φανταστείτε να μπορείτε να σχεδιάσετε τα ρούχα σας, να κατασκευαστούν και να τα αγοράσετε από το ίδιο σημείο. Η εποχή της μαζικής παραγωγής ρούχων φαίνεται να τελειώνει. Το τι έρχεται μετά ίσως να φαίνεται φουτουριστικό αλλά το μάλλον είναι η νέα πραγματικότητα. Οι νέοι καταναλωτές θέλουν να γνωρίζουν που και με ποιο τρόπο κατασκευάζονται τα ρούχα τους και πόσο οικολογικά είναι. Και οι εταιρίες δημιουργούν ηλεκτρονικές ετικέτες ρούχων με όλα αυτά τα στοιχεία. Η βιώσιμη μόδα και οι καινοτόμες πρακτικές, αλλάζουν την βιομηχανία της μόδας ταχύτατα με επίκεντρο την πελατοκεντρική διάσταση σε όλα τα επίπεδα. Άλλωστε η πανδημία Covid-19 ήδη έχει επιταχύνει εξελίξεις σε όλους τους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας αλλάζοντας δεδομένα χρόνων και δεκαετιών. Όπως και να έχει ζούμε την εποχή όπου η φαντασία γίνεται πραγματικότητα με την ταχύτητα του φωτός.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Δεκαπέντε χρόνια ώρα της γης- που έσβησαν τα φώτα
Prev Δεκαπέντε χρόνια ώρα της γης- που έσβησαν τα φώτα
Next Πώς ο τουρισμός στο μέλλον θα είναι βιώσιμος
Πώς ο τουρισμός στο μέλλον θα είναι βιώσιμος