Μια αλλιώτικη εκδοχή του cheesecake διαβάσαμε στο chefonair.gr από τον chef Ανδρέα Λαγό και την Ιωάννα Σταμούλου.Από τα αγαπημένα «χαμογελαστά» γλυκά πολλών, με άρωμα τριαντάφυλλο. Μια γλυκιά απόλαυση!
Για τη βάση: 120 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ, 250 γρ. μπισκότα ολικής αλέσεως
Για την κρέμα τυριού: 3 σκαφάκια Cottage Cheese, 200 ml κρέμα γάλακτος, ½ φλ. ζάχαρη άχνη, 5 κ.σ. ροδόνερο
Για την επικάλυψη: Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο, 10-15 ροδοπέταλα ροζ, Λίγη ζάχαρη κρυσταλλική, 1 ασπράδι αβγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα περιχύνουμε με την λιωμένη μαργαρίνη. Καλύπτουμε με το μίγμα τον πάτο από μικρά ποτήρια (μεγάλα σφηνάκια) πιέζοντας με τα δάχτυλα για να γίνει συμπαγές. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν αφράτο μίγμα. Προσθέτουμε 5 κ.σ. ροδόνερο. Γεμίζουμε με αυτό τα ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Για να διακοσμήσουμε τα cheese cake ετοιμάζουμε ζαχαρωμένα ροδοπέταλα. Χρειαζόμαστε τριαντάφυλλα από τον κήπο μας, όχι από ανθοπωλείο. Ρίχνουμε σε ένα μπολ ένα ασπράδι αβγού και το χτυπάμε με 1 κ.σ. νερό. Βουτάμε μέσα τα ροδοπέταλα ένα ένα. Ύστερα τα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη και από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε για 35 λεπτά, σε αερόθερμο φούρνο, στους 30 βαθμούς. Όταν βγουν από τον φούρνο, η διαφορά θερμοκρασίας θα τα βοηθήσει να φτάσουν στην μορφή που τα θέλουμε. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, διακοσμούμε με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο και ζαχαρωμένα ροδοπέταλα.
Το κλίμα του πλανήτη σε κρίσιμο σημείο
Το κλίμα του πλανήτη βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και οι αλλαγές που βιώνουμε κάθε χρόνο γίνονται όλο και πιο έντονες. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το