Aleria, η υψηλή αισθητική συναντά τη γεύση, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

Εκπαιδευτικοί και ChatGPT: Ποια είναι τα οφέλη;

Εκπαιδευτικοί και ChatGPT: Ποια είναι τα οφέλη;

Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται μπροστά σε νέες προκλήσεις καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, και πλέον έχει αρχίσει να επηρεάζει και τον τομέα της εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα...

GI9E0050

Στο Aleria νιώθεις σα να βρίσκεσαι σε ένα κομψό σαλόνι ενός φιλικού σπιτιού. Από εκείνα τα σπίτια που ζηλεύεις και απορείς πώς τα έχει καταφέρει η οικοδέσποινα να διακοσμήσει έναν χώρο με τόσο γούστο. Όλα τα αντικείμενα καταλαβαίνεις ότι είναι μοναδικά, δεν τα βρίσκεις αλλού, ο φωτισμός και τα έπιπλα σε πλήρη αρμονία και όλο το κλίμα σε προκαλεί να απολαύσεις το γεύμα σου, αφήνοντας πίσω προβλήματα, σκοτούρες και φασαρίες. Σε μια νόστιμη ηρεμία!

Φυσικά, δεν πρόκειται για έναν καινούριο χώρο. Το Aleria αυτόν τον μήνα κλείνει 7 χρόνια λειτουργίας, στον ίδιο γνωστό δρόμο του Μεταξουργείου, στην καρδιά της πόλης, στο ίδιο εντυπωσιακό διώροφο νεοκλασικό κτίριο που συνεχίζει σταθερά να ομορφαίνει την περιοχή.

_MG_8846

Την περασμένη εβδομάδα, πέρασα μια υπέροχη βραδιά με φίλους, δοκιμάζοντας το νέο μενού του Γκίκα Ξενάκη και φύγαμε όλοι με τις καλύτερες εντυπώσεις. Γιατί εκτός από το υπέροχο ντεκόρ, κάτι που για εμένα είναι σημαντικό σε ένα εστιατόριο, όταν περάσαμε στο δια ταύτα, δηλαδή το φαγητό, παρατήρησα γύρω μου νόστιμα χαμόγελα. Το κάθε πιάτο κουβαλούσε τη δική του έκπληξη. Σε κάθε μπουκιά ένιωθες την μοναδικότητα του σεφ. Τη σφραγίδα του. Κάθε συνδυασμός μελετημένος προσεκτικά και όλες οι γεύσεις ισορροπημένες. Ναι, κάποια πιάτα τα ξεχώρισα και κάποια μπορεί να μην ήταν απόλυτα του γούστου μου. Όλα όμως τα θυμάμαι, γιατί με εντυπωσίασαν, μου πρόσφεραν το κάτι διαφορετικό, σε μια εποχή όπου συχνά πέφτουμε στην παγίδα να τρώμε τα ίδια και τα ίδια.

Ξεκινήσαμε με Τριλογία παντζαριού (βολάκι Άνδρου, σαλάτα βαλεριάνα και τραγανό μπισκότο κύμινο) και Φρέσκο χτένι πάνω σε μαγειρίτσα, με άνηθο και μύδια αλλά η συνέχεια για εμένα, με το ‘Παστίτσιο’ (χοντρό μακαρόνι, ουρά μόσχου μπρεζέ, μανιτάρια σικάτε και αφράτη μπεσαμέλ) ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Νομίζω πρόκειται για ένα πιάτο που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αν βρεθείτε ποτέ στο Aleria και ίσως να είναι και το πιο πολυσυζητημένο – καθόλου άδικα. Και η επόμενη δυνατή συγκίνηση ήρθε με ένα από τα γλυκά. Μους από χαλβά (μερέντα από ταχίνι και δυόσμο, σορμπέ λεμόνι και καραμελωμένα φυστίκια Αιγίνης). Το νιώθετε κι εσείς ότι κάτι καλό συμβαίνει εκεί πέρα, έτσι; Δεν ήταν ιδέα μου!! Στα συν του μαγαζιού, βάλτε και την ενημερωμένη κάβα του σε κρασιά και μην διστάσετε να ζητήσετε τη γνώμη των έμπειρων σερβιτόρων για το ποιο ταιριάζει καλύτερα στο μενού σας.

Για όλη αυτή την περίοδο και μέχρι το τέλος των γιορτών, θα μπορούμε να απολαμβάνουμε ένα πλήρες birthday μενού, αφιερωμένο στα 7 νόστιμα χρόνια που πέρασαν, σε πραγματικά προσιτή τιμή για την ποιότητα και τη γεύση που προσφέρει. Σας το παραθέτω ακριβώς όπως δημοσιεύεται στο site του εστιατορίου, στο οποίο φυσικά μπορείτε να δείτε όλα τα τελευταία νόστιμα νέα, περισσότερες φωτογραφίες του χώρου και αναλυτικά όλα τα πιάτα του βασικού μενού.

Βελούδινη σούπα πατάτας με βασιλομανίταρα, απάκι και κράκερ ελιάς
Ψητό Καλαμαράκι με λαχανόρυζο και τραγανά φύλλα από μελάνι σουπιάς
Πρασοτηγανιά με λουκάνικο Δράμας, σπανάκι,τραχανά και αυγό μελάτο
“Παστίτσιο” με ουρά μόσχου μπρεζέ και ανάλαφρη μπεσαμέλ
Μους Μακεδονικού Χαλβά με μερέντα από ταχίνι καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης και σορμπέ λεμόνι
Τιμή: 29 ευρώ το άτομο (Απαραίτητη η κράτηση)

1460070_10201982384896889_1302354230_n

Ευχαριστώ πολύ ιδιαιτέρως τον σεφ Γκίκα Ξενάκη που κάθισε στο τραπέζι μας, τον γνωρίσαμε από κοντά, απάντησε στις ερωτήσεις μας και μοιράστηκε μαζί μας τις νόστιμες ιδέες του.

Aleria, Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, www.aleria.gr

eating-around

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα