Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Θέλω να γίνω «Sweet & Skinny», της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Θέλω να γίνω «Sweet & Skinny», της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Φεβ 25,2014 0 Σχόλια

Marisa_Churchill_MARISAPORTRAIT

Η ελληνικής καταγωγής Marisa Churchill, είναι μια νέα, όμορφη, δραστήρια, γελαστή, γεμάτη ενέργεια γυναίκα που καταφέρνει να δημιουργεί νόστιμα θαύματα στη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική, χωρίς να ξεχνάει πόσο σημαντική είναι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μέσα από τη δουλειά της, εδώ και αρκετά χρόνια, μας αποδεικνύει ότι ένα απολαυστικό γλυκό και μια ελκυστική λιχουδιά, μπορούν να είναι ταυτόχρονα υγιεινά, χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά και πάντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του καθενός μας. Ακολουθεί τις τάσεις που θέλουν γλυκά με stevia και χωρίς γλουτένη και δεν χάνει την ευκαιρία να μεταδίδει την γνώση της και να μοιράζεται την αγάπη της για την κουζίνα με περισσότερο κόσμο.

Είχα την χαρά να παρακολουθήσω πριν λίγες ημέρες ένα σεμινάριο από την ίδια, στο εργαστήριο της Le monde, όπου εκτίμησα περισσότερο κάποιες πρώτες ύλες, όπως η βρόμη, την οποία δεν πολυσυμπαθούσα και τώρα σκέφτομαι τη συνταγή της Marisa και μου ανοίγει η όρεξη…

Όταν πόσταρα φωτογραφίες στο facebook από την εκτέλεση των συνταγών, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου και τη Marisa εν ώρα δημιουργίας, είδα ότι είναι πολύ αγαπητή στον κόσμο και πολλοί φίλοι μου, ζήτησαν να δώσω τις συνταγές που μας έφτιαξε, οι οποίες είναι από το αγγλόφωνο βιβλίο της «Sweet & Skinny». Το οποίο όσο παράδοξο κι ακούγεται, να ξέρετε ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Αν μειώσουμε τη ζάχαρη ή την αντικαταστήσουμε με φυσικά γλυκαντικά χωρίς θερμίδες, αν εμπλουτίσουμε τις συνταγές μας με περισσότερες φυτικές ίνες και αν μάθουμε να αξιοποιούμε πολλά αγαθά που μας προσφέρει η φύση, σωστά, τότε θα δούμε μεγάλη αλλαγή στο σώμα μας, χωρίς να έχουμε στερηθεί τίποτα, στην ουσία.

1069846_10202638756705774_837792085_n

Κι επειδή εγώ, όπως ξέρετε, δεν κρατάω τίποτα για τον εαυτό μου…

 Σοκολατένια “Devil’s food” cupcakes – 180 θερμίδες/τμχ

Υλικά για 18 μερίδες
Για τα cupcakes:
224γρ ( 1 ¾ φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
192 γρ. (1 ½ φλ.) ζάχαρη κρυσταλλική
128 γρ. (1 φλ.) κακάο άγλυκο
1 κουτ. Γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. Γλ. μαγειρική σόδα
½ κουτ. Γλ. αλάτι
1 ¼ φλ. Γάλα με χαμηλά λιπαρά
1 κουτ. Σούπας ξίδι
1 φλ. Γιαούρτι, χωρίς λιπαρά
2 αβγά
2 ασπράδια
1 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
2/3 φλ. Παντζάρια, ωμά, τριμμένα
Για το frosting
226 γρ. τυρί κρέμα light
57 γρ. (1/4 φλ.) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
256 γρ. (2 φλ.) ζάχαρη άχνη
43 γρ. (2 κουτ. Σούπας) κακάο άγλυκο
½ εκχύλισμα βανίλιας

1779296_10202637728680074_1697976589_n

Εκτέλεση:
Για τα cupcakes, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς, με τη σχάρα στο μεσαίο επίπεδο. Λαδώνουμε 18 φόρμες για cupcakes. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το γάλα με το ξίδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αβγά, τα ασπράδια και το ελαιόλαδο. Τρίβουμε τα ωμά παντζάρια και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά υλικά. Φτιάχνουμε μια τρύπα στη μέση του μπολ με το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τα υγρά υλικά από το άλλο μπολ. Τα χτυπάμε όλα για 1 λεπτό. Αδειάζουμε το μίγμα στις φόρμες με 1/3 του φλιτζανιού κάθε φορά. Ψήνουμε τα cupcakes για περίπου 15 λεπτά και τα αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσουν για 3 ώρες.

Για το frosting, χτυπάμε σε ένα μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με το βούτυρο για 1 λεπτό. Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο πάνω στο μίγμα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε και τη βανίλια, ανακατεύοντας για 1 λεπτό ή μέχρι η επικάλυψη να γίνει λεία. Καλύπτουμε τα cupcakes με την επικάλυψη και σερβίρουμε.

*Το ομολογώ, αυτά τα cupcakes ήταν όντως διαβολικά νόστιμα και εξαιρετικά ελαφριά. Το frosting ήταν ό, τι καλύτερο έχω δοκιμάσει σε τέτοιο είδος, με ανάλαφρη γεύση που δεν σε γέμιζε τύψεις.

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+