Τραγουδώντας για έναν δικτάτορα

Δημοσιεύθηκε

Το Happy Birthday που τραγούδησε η Jennifer Lopez στον πρόεδρο του Τουρκμενιστάν, προκάλεσε πολλά σχόλια και έφερε σε δύσκολη θέση την διάσημη τραγουδίστρια για την επιλογή της. Οι άνθρωποί της ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζε ότι ο πρόεδρος είναι ένας δικτάτορας και η guardian μας θύμισε ότι η Jennifer Lopez δεν είναι η μόνη τραγουδίστρια που έχει τραγουδήσει για τέτοιου είδους προέδρους χωρών, με αντάλλαγμα μια μεγάλη αμοιβή.

Ο Sting το 2009 δέχτηκε να τραγουδήσει έναντι αμοιβής με επταψήφιο ποσό, για τον πρόεδρο του Ουζμπεκιστάν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα του και μάλιστα πρόσφατα αφαίρεσε τις άδειες πέντε τοπικών καλλιτεχνών, επειδή τα τραγούδια τους δεν ήταν αρκετά πατριωτικά. Το συγκρότημα Manic Street Preachers τραγούδησαν το 2001 για τον Φιντέλ Κάστρο.

Το συγκρότημα Queen πάλι έχει τραγουδήσει για το απαρτχάιντ το 1984, αλλά και προς τιμή των γενεθλίων του Νέλσον Μαντέλα στο Χάιντ Πάρκ, το 2008. Η Nelly Furtado όπως και οι 50 Cent, η Mariah Carey, η Beyoncé και άλλοι διάσημοι, έχουν τραγουδήσει για τον Καντάφι. Τελικά τα επταψήφια ποσά των αμοιβών, είναι πολύ ισχυρό κίνητρο για τους σταρ, αλλά και για τους δικτάτορες…

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα