Τούρτα black forest για όλη την οικογένεια, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο, επιτέλους, είχα και πάλι δίπλα μου έναν άνθρωπο στην εκπομπή, να πω μια κουβέντα παραπάνω, να κάνω λίγο χιούμορ, να κάνω δυο τσαχπινιές! Όταν έχεις συμπαρουσιαστή, όλα είναι διαφορετικά. Πιο δύσκολα, αλλά τις περισσότερες φορές πιο όμορφα.

Αυτή τη φορά, δίπλα μου στο Cook Like A Blonde, ο βραβευμένος pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης που μας έφτιαξε τούρτα black forest και σε λίγα λεπτά κατάργησε το μύθο που θέλει τέτοιου είδους τούρτες να είναι αυστηρά είδος ζαχαροπλαστείου. Μπορούμε και στο σπίτι να φτιάξουμε μια τούρτα, είτε έχουμε διάθεση να κάνουμε τα δικά μας παντεσπάνια είτε αγοράζοντάς τα έτοιμα από ένα σούπερ μάρκετ. Όλο το μυστικό στην black forest είναι η κρέμα. Χρειαζόμαστε μια καλή σαντιγί που να μην ”κόβει” στην επαφή της με τα βύσσινα και να αντιδρά καλά στις χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε το γλυκό μας όσο παγωμένο θέλουμε, ακόμα και την επόμενη μέρα!

Αυτή η τούρτα, είναι μια υπέροχη πρόταση για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας ένα εντυπωσιακό γλυκό μετά το πασχαλινό γεύμα, χωρίς να ξοδευτείτε πολύ.

Τούρτα black forest

https://vimeo.com/123945157

Υλικά:
4 morfat creamy
250γρ bitter σοκολάτα
280γρ λευκή σοκολάτα
3 παντεσπάνια έτοιμα
1 κονσέρβα βύσσινα
κουβερτούρα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα morfat ανα δύο, μέχρι να γίνουν αφράτα. Ανακατεύουμε τα δύο με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και τα άλλα δύο με τη μαύρη. Προαιρετικά, αφήνουμε τις mousse να παγώσουν και συνθέτουμε το γλυκό μας, βάζοντας μια στρώση μαύρη και δύο στρώσεις λευκής κρέμας, σιροπιάζοντας παράλληλα τα παντεσπάνια και σκορπώντας βύσσινα στο εσωτερικό. Τέλος, καλύπτουμε με λευκή κρέμα, πασπαλίζουμε με ξύσμα μαύρης σοκολάτας και σερβίρουμε αμέσως ή αφού πρώτα παγώσει η τούρτα στο ψυγείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα