Το βιβλιοπωλείο με την πιο φουτουριστική σκάλα που γίνεται ράφια

Το βιβλιοπωλείο με την πιο φουτουριστική σκάλα που γίνεται ράφια

Φουτουριστική σκάλα που εντυπωσιάζει δημιούργησε σε ένα βιβλιοπωλείο στην Κίνα το αρχιτεκτονικό γραφείο X+LIVING

Σύμφωνα με την αρχιτέκτονα το project είναι εμπνευσμένο από τα επιτεύγματα και την ιστορία της πόλης Shenzhen. Αλλά και το βιβλιοπωλείο Shenzhen Zhongshuge είναι σχεδιασμένο για να αποτίει φόρο τιμής στους δημιουργούς της ιστορίας σε αυτή τη γη.

Στον χώρο του concept, σχεδιάσαμε μια τεράστια σπειροειδή σκάλα που βρίσκεται στο πλάι της. Και χρησιμεύει ως λειτουργικό ράφι και ως καλλιτεχνική εγκατάσταση για να ενισχύσει τη γοητεία του χώρου.

Ατενίζοντας από το μπροστινό μέρος της σκάλας, οι πελάτες θα βρουν μια κοπή σε σχήμα καντράν ρολογιού. Σχεδιάσαμε τις κουπαστές σε σχήμα δεικτών ρολογιού ώστε να τονίζει το γεγονός ότι πρόκειται για μια σκάλα χρόνου και ιστορίας. Ο πίνακας απεικόνισης σε σχήμα καμπύλης υποδηλώνει αυτό το “πέρασμα του χρόνου”

Η αρχιτέκτονας είχε ήδη εμπειρία στην αρχιτεκτονική σχεδίαση βιβλιοπωλείων. Σε αυτό όμως το βιβλιοπωλείο ήθελε να τονίσει το πολιτιστικό υπόβαθρο της πόλης και να κάνει τη σκάλα σήμα κατατεθέν

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
«Watch Next»: Η νέα εκπομπή για τον κινηματογράφο με τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο
Prev Watch Next: Η νέα εκπομπή για τον κινηματογράφο με τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο
Next Το Twitter λανσάρει εμπειρίες αγορών με live streaming
Το Twitter λανσάρει εμπειρίες αγορών με live streaming, Κατερίνα Σταματελοπούλου