Το πρώτο μπαλέτο τεχνητής νοημοσύνης
Το πρώτο μπαλέτο τεχνητής νοημοσύνης

Δημοσιεύθηκε

Μπαλέτο τεχνητής νοημοσύνης; Ναι είναι δυνατόν και μάλιστα συμβαίνει στην Όπερα της Λειψίας  με μια ανατρεπτική παράσταση μέχρι τις 8 Ιουλίου 2023

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πλέον παντού και διεισδύει δυναμικά σε όλα τα δημιουργικά πεδία ακόμα και στην τέχνη.

Το πρώτο μπαλέτο τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο, έκανε πρεμιέρα  χρησιμοποιώντας γενετική τεχνητή νοημοσύνη  από το concept μέχρι την παρτιτούρα και τη σκηνογραφία.

Η παράσταση λέγεται Fusion, σε σκηνοθεσία και σύνθεση από κοινού από τον Harry Yeff  και τον Gadi Sassoon, παρουσιάζεται  έως τις 8 Ιουλίου 2023 στην Όπερα της Λειψίας.

Οι συντελεστές της παράστασης θέλουν να επαναπροσδιορίσουν το σύγχρονο μπαλέτο και να συνδυάσουν το ανθρώπινο στοιχείο με την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη R E E P S 1 0 0 (@reepsone)

Πώς δημιουργήθηκε το πρώτο μπαλέτο τεχνητής νοημοσύνης

Η μουσική έχει τον πρώτο λόγο στην παράσταση Fusion και δημιουργήθηκε με τον συνδυασμό κλασικής μουσικής, electronica και τεχνικών beatbox. Την σύνθεση και την σκηνοθεσία έκαναν οι Harry Yeff και Gadi Sassoon με τον Teddy Riley.

Η φωνή του ίδιου του Yeff χρησιμεύει ως καταλύτης για την παράσταση, και εδώ είναι που μπαίνει η χρήση της ΑΙ. Με τη φωνή του παρέχει τις παρορμήσεις που θέτουν σε κίνηση τα σώματα των χορευτών του Μπαλέτου της Λειψίας.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο  Mario Schroder που δημιούργησε την χορογραφία με τεχνητή νοημοσύνη και ο Paul Zoller την σκηνογραφία και τα κοστούμια.

Ένα project που εργάστηκαν για να το ολοκληρώσουν πάνω από 2 χρόνια

Το μπαλέτο τεχνητής νοημοσύνης αποτυπώνει οπτικά το ταξίδι προς την αρμονία και βασίζεται στην έννοια του διαιρεμένου εαυτού του Πλάτωνα.

Το ριζοσπαστικό Μπαλέτο της Λειψίας

Το Μπαλέτο της Λειψίας, ξεκίνησε την λειτουργία του στα τα τέλη του 1600, και πάντα δημιουργούσε πρωτοποριακές παραστάσεις για την εποχή του.

Ενώ, ο χώρος της παράστασης το  Neues Opernhaus, είναι γνωστός για τις εμβληματικές παραστάσεις μπαλέτου.

Κάποιες από αυτές είναι η τετραλογία του Wagner’s Ring και η Άνοδος και πτώση της Πόλης του Μαχαγονί του Μπρεχτ/Βάιλ. Παραστάσεις που συζητήθηκαν και άφησαν το στίγμα τους.

Και όπως φαίνεται η παράσταση Fussion που είναι το πρώτο μπαλέτο τεχνητής νοημοσύνης θα προστεθεί στη λίστα

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα