Πολλοί μιλούν για οικολογικές διακοπές λίγοι τις κάνουν
Πολλοί μιλούν για οικολογικές διακοπές λίγοι τις κάνουν

Δημοσιεύθηκε

Πώς προβλέπεται το “Ψηφιακό Μέλλον της Ευρώπης”; Οι απαντήσεις στο φετινό Digital World Summit Greece

Η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων, Digital

Διαβάστε περισσότερα...
Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Το Digital World Summit Greece, η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών που τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και του

Διαβάστε περισσότερα...

Οι Αμερικανοί θέλουν να κάνουν οικολογικές διακοπές, αλλά λίγοι το θέτουν ως προτεραιότητα και υπάρχουν αρκετοί λόγοι γιαυτό

Οικολογία και διακοπές

Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Time, δείχνει ότι περίπου το 56% σε πάνω από 1.000 ερωτηθέντες αναγνωρίζουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των διακοπών τους.

Παρόλα αυτά, μόνο το 17% δήλωσε ότι είναι διατεθειμένο να ξοδέψει περισσότερα χρήματα για πιο οικολογικές διακοπές. Όπως να επιλέξει αεροπορικές εταιρείες με πιο φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.

Μόνο το 12% έχει πραγματικά αλλάξει τα σχέδιά του για χάρη του περιβάλλοντος, π.χ. να προτιμήσει το τρένο αντί της αεροπορίας. Όμως οι νεότερες γενιές φαίνεται ότι είναι πιο συνειδητοποιημένοι και έτοιμοι να αλλάξουν συνήθειες.

Παρόλα αυτά, η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι καταναλωτές παρότι το θέλουν δεν επιλέγουν τελικά να κάνουν οικολογικές διακοπές

Η οικονομία των διακοπών

Βέβαια όπως παρατηρείται το θέμα τις περισσότερες φόρες συνδέεται με οικονομικούς παράγοντες. Οι πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές, όπως το ταξίδι με τρένο ή ο προορισμός, μπορεί να είναι πιο δαπανηρές σε σχέση με τις συμβατικές επιλογές.

Ωστόσο, οι ταξιδιωτικές επιλογές μας έχουν αναμφίβολα επιπτώσεις στο περιβάλλον. Ο αεροπορικός τομέας, για παράδειγμα, εκπέμπει μεγάλες ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου και επηρεάζει την ατμόσφαιρα.

Οι επιβάτες μπορούν να συμβάλουν μειώνοντας την κλιματική επίδραση των ταξιδιών τους με μερικά απλά μέτρα.

Οι πράσινες ταξιδιωτικές επιλογές περιλαμβάνουν την επιλογή της πιο βιώσιμης μεταφοράς, όπως το ταξίδι με τρένο ή το αυτοκίνητο αντί του αεροπλάνου, όταν είναι εφικτό. Επίσης, η επιλογή προορισμών που προωθούν τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος είναι σημαντική.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν ξενοδοχεία και καταλύματα που έχουν υιοθετήσει πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, όπως τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη μείωση των αποβλήτων.

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν να συμμετάσχουν σε οικολογικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των ταξιδιωτών σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη οικολογικής συμπεριφοράς.

Ενώ, και η στήριξη των τοπικών οικονομιών είναι και αυτό μέρος μιας ευρύτερης συμπεριφοράς για οικολογικές διακοπές. Η επιλογή να αγοράσουμε τοπικά προϊόντα και να υποστηρίξουμε τους τοπικούς παραγωγούς και επιχειρήσεις συμβάλλει στην τοπική αειφορία και οικονομική ανάπτυξη.

Οι οικολογικές διακοπές είναι μια επιλογή που μπορεί να συνδυάσει την απόλαυση των ταξιδιών με την προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Με τη σωστή επιλογή μεταφοράς, τοποθεσίας διαμονής και δραστηριοτήτων, μπορούμε να μειώσουμε τον αντίκτυπο των ταξιδιών μας στο περιβάλλον και να προάγουμε την αειφορία και την προστασία της φύσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα