Τέσσερις ημέρες με μουσική στην άμμο, της Μαριλένας Καραφώτη

Δημοσιεύθηκε

Τέσσερις ημέρες με γκράφιτι, συναυλίες, Dj sets, θέατρο σκιών, video art και
κινηματογραφικές προβολές κάνουν το Beach Street Festival, στην παραλία των Βατερών στη Μυτιλήνη, το νέο φεστιβαλικό προορισμό.

Η ιδέα για τη διοργάνωση του Beach Street Festival γεννήθηκε με αφορμή την καταγωγή του Θεόφιλου Χατζιμιχαήλ, του λαϊκού ζωγράφου από τη Μυτιλήνη, και την καλλιτεχνική του δράση. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να δημιουργηθούν graffiti που θα αναδεικνύουν την μετάβαση από τις λαϊκές τοιχογραφίες του Θεόφιλου στις σύγχρονες αστικές τοιχογραφίες των graffiti.

Στόχος τού Φεστιβάλ είναι να δημιουργηθεί ένας νέος καλοκαιρινός, καλλιτεχνικός προορισμός για νέους και για καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, μία καλλιτεχνική γιορτή, μια πολιτιστική και οικονομική ανάσα τόσο για τη Λέσβο, όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα βασικά συστατικά του εγχειρήματος αναμένεται να είναι το καλοκαίρι, η μουσική, οι σύγχρονες τέχνες, η παράδοση αλλά και τα χαμόγελα και η καλή διάθεση.

Τα Βατερά της Λέσβου είναι μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου, με αμμουδιά και ζώνες πολύχρωμου χαλικιού. Απέχουν περίπου 50 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού, τη Μυτιλήνη. Λεωφορεία κινούνται καθημερινά προς την περιοχή των Βατερών από το κέντρο της Μυτιλήνης, και αντίστροφα

Η είσοδος του Φεστιβάλ είναι δωρεάν. Παρ’ όλ’ αυτά, για να εξασφαλίσετε τις προνομιακές τιμές στα μπαρ, σε διαμονή και φαγητό, θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί το ειδικό δωρεάν βραχιολάκι.
Μπορείτε να το προμηθευτείτε ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.beachstreetfestival.gr/ticket-form
Οι επισκέπτες, όπως και οι καλλιτέχνες τού Φεστιβάλ, έχουν τη δυνατότητα να κατασκηνώσουν δωρεάν σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή που έχει παραχωρηθεί από το ξενοδοχείο «Ειρήνη», το οποίο παρέχει πόσιμο νερό, τουαλέτες, ντους και εστιατόριο με προνομιακές τιμές. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα διαμονής σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής που είναι συμβεβλημένα με το Beach Street Festival

Καλλιτεχνικά δρώμενα
– Συναυλίες & DJ sets
– Graffiti
– Θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο
– Video-art
– Installations
– Κινηματογραφικές προβολές
– Εργαστήρια (Workshops): Σεμινάρια graffiti και ποδηλασίας για εφήβους και παιδιά
– Διαγωνισμός beach volley
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 25-28 Ιουλίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα