TEDxRhodes: Η έμπνευση και οι εμπνευστές

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το δεύτερο TEDxRhodes που θα πραγματοποιηθεί στον Προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 12 το βράδυ.

TEDxRhodes αξίες άξιες διάδοσης
Το TEDxRhodes διοργανώνεται από μια ομάδα εθελοντών που δουλεύει για την εκδήλωση σε μικρές υπο-ομάδες με διαφορετικές αρμοδιότητες, με πολλή όρεξη και διάθεση, χωρίς αμοιβή – όπως γίνεται παγκοσμίως, στα TEDx events. Μαζί με τον εμπνευστή του TEDxRhodes Μάνο Χατζημαλώνα συμπαρουσιάστρια η Νάσια Στουραίτη, σύντομα φοιτήτρια Νομικής Αθηνών γνωστή για την καλλιτεχνική της δραστηριότητα αλλά και ομιλήτρια του 1ου TEDxRhodes τον περασμένο Σεπτέμβριο. Υπεύθυνος εξωτερικών συνεργασιών του TEDxRhodes ο Ιωάννης Ρουμπέτης, σύντομα φοιτητής φιλοσοφίας στο UCL του Λονδίνου και ο Αντώνης Κολιάδης, οικονομολόγος, και διαχειριστής της διοργάνωσης.

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι Αξίες Άξιες Διάδοσης (Values Worth Sharing) και αποσκοπεί στο να παρουσιάσει τη διάσταση των ιδεών που έχουν «ρίζες», δεν παλιώνουν δηλαδή, παρά μόνο διαχρονικά αναγεννώνται αναλόγως τις ανάγκες κάθε εποχής. Οι ομιλητές προέρχονται από τους χώρους της επιστήμης, των τεχνών, της επιχειρηματικότητας, του ακτιβισμού αλλά και της πολιτικής, και έχουμε την χαρά να ανακοινώσουμε ότι κατάγονται κατά κύριο λόγο από τη Ρόδο.

Αξίζει να σημειώσουμε βέβαια και τη συμμετοχή του μαθηματικού και στρατηγικού συμβούλου Νίκου Λυγερού και της ομάδας του καθώς και του διακεκριμένου τέως Ιρλανδού και νυν κρητικού εθνομουσουργού Ross Daly ο οποίος θα μας ταξιδέψει με τις μουσικές του.

Το TED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με δράση από το 1984 αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών. Σήμερα παρακολουθείται από εκατομμύρια θεατών και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους διαδικτυακούς θεσμούς εκπαιδευτικού χαρακτήρα παγκοσμίως. Βασισμένο στο πρότυπο των διοργανώσεων TED, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και αυτόνομα οργανωμένων εκδηλώσεων που επιτρέπει στις κατά τόπους κοινωνίες να συγκλίνουν γύρω από δημιουργικές ανησυχίες των κατοίκων τους.

Η διοργάνωση TEDxRhodes αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει έναν νέο τρόπο ανοικτής, καινοτομικής και αδέσμευτης σκέψης μεταξύ πολιτών μιας πόλης αναβαθμίζοντας τον σε παγκόσμια κλίμακα. Ως γνωστόν, τα βίντεο της κάθε ομιλίας ανεβαίνουν στο κεντρικό κανάλι TEDx που απαριθμεί πάνω από Τεσσεράμισι εκατομμύρια συνδρομητές.
Στόχος των διοργανωτών είναι να μεταφέρουν τη μεγαλύτερη πλατφόρμα συνεδρίων στον κόσμο στο νησί, προκειμένου να συμβάλλουν στο να καταστεί η Ρόδος σε κέντρο ιδεών προσελκύοντας δημιουργικά μυαλά της χώρας, καθώς και του κόσμου, δημιουργώντας κατά αυτόν τον τρόπο ένα θεσμό, στον οποίο, άνθρωποι με συναρπαστικές ιδέες θα έχουν τη δυνατότητα να εμπνεύσουν και να εμπνευστούν.

Τα τυπικά πρακτικά της φετινής διοργάνωσης του TEDxRhodes αναλαμβάνει ο νεοφυής εν Ρόδω, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Φιλότιμο Ίδρυμα πάντα με την πολύτιμη συνδρομή τοπικών φορέων και ιδιωτών και με τη φιλότιμη στήριξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη κύριο Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμο Ρόδου και Δήμαρχο κύριο Φώτη Χατζηδιάκο, έως και τη φιλότιμη συνδρομή επιχειρηματιών του νησιού όπως των οικογενειών Σβυριάδη, Ρουμπέτη, Χαλικιά, Μπακάλη, Σπανού και Παπακωνσταντίνου, Τοκούζη, και Πολυχρόνη μεταξύ άλλων.

Η συμμετοχή στο TEDxRhodes είναι ΔΩΡΕΑΝ πλην περιορισμένη και γίνεται με τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας εγκαίρως στην ιστοσελίδα www.TEDxRhodes.com.

Ομιλητές
Λεωνίδας Σακελαρίδης, Μουσικός
Παναγιώτης Ιωαννίδης, ιδρυτής του MyPefkos
Αννα Μούντι, ειδικός μάρκετινγκ
Μέλανι Βαββόπουλος, οικονομολόγος /σύμβουλος ψυχικής υγείας
Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Βάιος Λάππας, μηχανικός της ΝΑΣΑ
Ελένη Σωτηρίου, ιδρύτρια των Γιατρών της Καρδιάς

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Το προφίλ της εβδομάδας 22 έως 28 Αυγούστου, από τον Πέρρη Κρητικό
Next Καφές με το Γούντι, του Πάνου Λιάκου