Τα γιορτινά μπισκότα της τελευταίας στιγμής, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

Έλα, μη μου το χαλάς. Μπορεί να μην τα καταφέρνεις με τους κουραμπιέδες, να σου φαίνεται άθλος το να φτιάξεις τα δικά σου μελομακάρονα, αλλά μερικά μυρωδάτα μπισκοτάκια για το καλό, μπορείς να τα κάνεις!

Αν πάλι είσαι από τους πολύ προχωρημένους που ήδη έχουν ένα μεγάλο τραπέζι στολισμένο με διάφορα χειροποίητα καλούδια στο σαλόνι, σου δίνω ακόμα μια ιδέα, γιατί όσα και να κάνεις, ποτέ δεν είναι αρκετά!

Τα δικά μου γιορτινά μπισκότα με ένα εξαιρετικό κακάο TUSSO που πήρα και φτιάχνει υπέροχο ρόφημα! Με λίγη κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο, χωρίς πολλή ζάχαρη. Α και μία δόση espresso! Και όσο ψήνονται, έχεις φυσικό αρωματικό χώρου. Όχι μόνο για το σπίτι σου, για όλη την πολυκατοικία…!

Υλικά για 20 περίπου μπισκότα σε διάφορα γιορτινά σχήματα

400γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. Μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλ. Γεμάτο κανέλα σε σκόνη
μισό κουτ. γλ. Γαρύφαλλο σε σκόνη
150γρ. ζαχαρη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. Κακάο (χωρίς ζάχαρη, κατά προτίμηση)
1 δόση espresso (να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου)
150γρ. Βιτάμ παγωμένο, σε κυβάκια
1 αβγό

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατεύουμε όλα τα στερεά και προσθέτουμε το βιτάμ και όλα τα υγρά. Ζυμώνουμε με τα χέρια, μέχρι να έχουμε ένα μαλακό, ενιαίο μίγμα που να μην κολλάει πολύ στα χέρια. Το κλείνουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Έπειτα, ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκατοστού και φτιάχνουμε σχήματα με τα κουπ πατ της αρεσκείας μας. Ψήνουμε σε μια λαμαρίνα. σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 1 τέταρτο. Βγάζουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο και αφήνουμε επάνω τα μπισκότα για 5 λεπτά. Έπειτα απολαμβάνουμε και ό,τι περισσέψει, το φυλάμε σε βάζο ή κουτί μακριά από υγρασία.

Tis the season to be deli

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα