Στα σοκάκια της Μεσαιωνικής Πόλης… πάντα κάτι ανακαλύπτεις

Δημοσιεύθηκε

Βρίσκεσαι λέει για δουλειές την άνοιξη σε ένα νησί, που είναι ακόμα ήσυχο από τις ορδές χιλιάδων τουριστών με χρωματιστά βραχιολάκια και που έχει και μια μεσαιωνική πόλη σπάνιας ομορφιάς. Η απόλυτη διάσταση του business and pleasure…στη Ρόδο.

Πέντε λεπτά από το κέντρο της πόλης υπάρχει ένας μεσαιωνικός κόσμος έτοιμος να τον ανακαλύψεις περπατώντας στα σοκάκια του. Βασικά ένα καφεδάκι ήθελα να πιω αλλά είπα να «χαθώ» πριν, στα αμέτρητα σοκάκια μήπως και πεταχτεί μπροστά μου κάποιος ιππότης, έτσι, για να σπάσει η μονοτονία. Ιππότη δεν βρήκα (εννοείται) αλλά μια ανακάλυψη την έκανα.

Βρήκα ένα κληδί στο δρόμο μου διαφορετικό, ένα μπιστρό ιδανικό για καφέ και για πολλά άλλα ακόμα. Και όχι δεν είναι η ορθογραφία λάθος, υπάρχει λόγος… άλλωστε όλα για κάποιο λόγο δεν λένε ότι γίνονται στη ζωή; Τα αρχικά λοιπόν των ονομάτων της οικογένειας των ιδιοκτητών, ενέπνευσαν για το κληδί vintage bistro.

Ένα μαγαζί με ατμόσφαιρα γαλλικού μπιστρό και οικολογική ταυτότητα που σε εκπλήσσει ευχάριστα. Πατιναρισμένα έπιπλα και καρέκλες με αναγεννησιακές μορφές στον κυρίως χώρο, ένας καναπές από παλέτες στον πάνω όροφο και πολλά κλειδιά παντού. Όμορφος νεαρόκοσμος και ταξιδιάρικη μουσική στη σωστή ένταση.

Ο καφές μυρωδάτος και ειδικά ο ελληνικός, σερβιρισμένος με λουκουμάκι σε δίσκο με την ανάλογη δαντελίτσα. Δροσερές σαλάτες όπως αυτή της καραϊβικής με μάνγκο και γαρίδες και φαγητό απόλαυση, όπως το κανελόνι με φρέσκο σολομό ταρταρ κρέμα wasabi, παντζάρι και φρέσκα μυρωδικά. Και οι τιμές ανέλπιστα καλές.

Η αύρα της μεσαιωνικής πόλης που σε παρασύρει σε άλλες εποχές και η ατμόσφαιρα του κληδί vintage bistro, μπορούν να σε κάνουν να αισθανθείς την ηρεμία και την χαλάρωση που αναζητούμε στις εξόδους μας, ή ακόμα και σε ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις.

Πλάτωνος 3 στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου
Κρατήσεις: 2241 037462 Ανοικτά όλη μέρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα