Σπάνιες φωτογραφίες της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας, βρέθηκαν τυχαία
Σπάνιες φωτογραφίες της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας, βρέθηκαν τυχαία

Δημοσιεύθηκε

Σπάνιες φωτογραφίες που αποτυπώνουν στιγμές της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, βρέθηκαν από συγγενείς ενός ερασιτέχνη φωτογράφου, μετά το θάνατό του.

Σύμφωνα με το BBC οι σπάνιες φωτογραφίες ανήκουν στον Edward Jackson από το Νόρφολκ, που πέθανε πρόσφατα. Ο Jackson είχε σαν χόμπι να απαθανατίζει τα βασιλικά μέλη όταν επισκέπτονταν το εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς εξοχικό σπίτι της Ελισάβετ «Σάντρινγκχαμ». Μάλιστα είχε καταγράψει με τον φακό του τους εορτασμούς για το αργυρό Ιωβηλαίο της Βασίλισσας στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Οι φωτογραφίες βρέθηκαν από τον ανιψιό του σε  ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο στο σπίτι του, τυχαία. Η οικογένεια ξαφνιάστηκε με τον αριθμό των φωτογραφιών της βασιλικής οικογένειας, που βρήκαν στο σπίτι του  Jackson.

Η συλλογή περιέχει φωτογραφίες από διακοπές, οικογενειακές συγκεντρώσεις και τοπία αλλά και λήψεις των βασιλικών μελών. Όπως φωτογραφικά στιγμιότυπα από βόλτες της βασιλικής οικογένειας στην εκκλησία για τα Χριστούγεννα. Αλλά συναντήσεις τους με κόσμο  στην ετήσια ανθοκομική έκθεση του «Σάντρινγκχαμ».

Ο ανιψιός του δήλωσε ότι: «Ήξερα πολύ καλά ότι είχε πολλές φωτογραφίες καθώς τον έβλεπα μονίμως με μια φωτογραφική μηχανή στο λαιμό του. Αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσες είχε συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια».

Ακόμα πρόσθεσε ότι σκοπεύει να στείλει μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες του θείου του στο παλάτι του Κένσινγκτον. Άλλωστε το παλάτι έχει ζητήσει φωτογραφίες με αφορμή τα 70 χρόνια της βασίλισσας στο θρόνο. «Είμαι βέβαιος ότι αν ζούσε θα έκανε το ίδιο», συνέχισε ο Τζάκσον.

Η σύζυγός του Τζο, πρόσθεσε: «Δεν ήταν Χριστούγεννα για εκείνον χωρίς ένα ταξίδι στο Σάντρινγκχαμ. Έδωσε το μοναδικό του αυτοκίνητό  στον Στίβεν όταν πέρασε τις εξετάσεις οδήγησης στα 17 του και πήγαινε με το ποδήλατο. Αισθάνομαι ότι οι φωτογραφίες του πρέπει να δημοσιοποιηθούν». Αυτές οι φωτογραφίες είναι σαν ένα χρονοδιάγραμμα της ζωής του, μπορείς να τον νιώσεις να περπατάει και να βγάζει φωτογραφίες όλη μέρα.

Το ζευγάρι ελπίζει να βρει έναν μόνιμο χώρο παρουσίασης της συλλογής του θείου τους, Έντουαρντ Λ. Τζάκσον.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα