Σαντορίνη: συναρπαστική θέα… απολαυστικές γεύσεις

Δημοσιεύθηκε

Πώς προβλέπεται το “Ψηφιακό Μέλλον της Ευρώπης”; Οι απαντήσεις στο φετινό Digital World Summit Greece

Η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων, Digital

Διαβάστε περισσότερα...
Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Το Digital World Summit Greece, η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών που τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και του

Διαβάστε περισσότερα...

Η Σαντορίνη σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου σε αυτόν τον μυστηριακό τόπο. Πρώτος προορισμός στην Ελλάδα, διάσημη για το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, την καλντέρα και το ηφαίστειο της, φέτος αποφάσισε επιτέλους να αναδείξει και την εξαιρετική γαστρονομία που διαθέτει.

Το 2013 είναι έτος γαστρονομίας στη Σαντορίνη και το νησί γιορτάζει και αναδεικνύει και αυτή την πλευρά του, μέσα από μοναδικά αγροτικά προϊόντα, τα υψηλών προδιαγραφών εστιατόρια, τα μουσεία – οινοποιεία που διαθέτει και ότι έχει σχέση με την γαστρονομική απόλαυση του νησιού, που είναι πλούσια και έχει όλες τις προδιαγραφές να αποτελέσει και προορισμό, που θα αφορά την γαστρονομία.

Όταν είσαι στην Σαντορίνη και θαυμάζεις το ηλιοβασίλεμα από την καλντέρα, απολαμβάνεις επίσης εξαιρετικό ντόπιο κρασί και απίστευτα γευστικό φαγητό. Είναι εντυπωσιακό για όποιον επισκέπτεται πρώτη φορά το νησί, το πόσα αμπέλια και καλλιέργειες υπάρχουν στο εσωτερικό του νησιού, που ενώ με την πρώτη ματιά ενός αδαή μοιάζει ένας βράχος, αργότερα αντιλαμβάνεται ότι αυτός ο βράχος καλλιεργείται και μάλιστα παράγει εξαιρετικά προϊόντα.

Το ντοματάκι της Σαντορίνης ξακουστό βέβαια, αλλά στο νησί μόνο απολαμβάνεις τους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, που χρησιμοποιείται στην σαντορινιά κουζίνα και ειδικά στις σαλάτες, αλλά και στους εκπληκτικούς ντοματοκεφτέδες. Η φάβα επίσης είναι από τα πιο παλιά προϊόντα της Σαντορίνης μαζί με το σταφύλι και συνοδεύει όλα τα μενού, σε διάφορες παραλλαγές σε όποιο εστιατόριο με τοπική κουζίνα και αν φάτε. Η ωραιότερη όμως συνταγή είναι αυτή με το κρεμμύδι. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή, γλυκιά στη γεύση, είναι ότι παράγεται σε ηφαιστειογενές έδαφος.

Ο ποιο νόστιμος θάμνος που υπάρχει στις απόκρημνες πλαγιές της Καλντέρας είναι η κάπαρη Σαντορίνης, που μπαίνει σε σαλάτες ή ακόμα και στις σάλτσες χαρίζοντας μια αλμυρή αλλά νόστιμη γεύση.

Η Σαντορίνη είναι αναμφίβολα ένας ιδιαίτερος προορισμός για όσους την έχουν επισκεφτεί, η μέρα μπορεί να ξεκινήσει με μια συναρπαστική αναρρίχηση στον Προφήτη Ηλία, κολύμπι στα κίτρινα νερά του ηφαιστείου και θαυμάσιο ηλιοβασίλεμα στην Οία. Και όταν πεινάσετε, απολαύστε εξαιρετικό φαγητό σε συνδυασμό με την φιλοξενία των κατοίκων.

Tips: Οι μονοήμερες κρουαζιέρες στο ηφαίστειο…

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα