Πώς ο τουρισμός στο μέλλον θα είναι βιώσιμος
Πώς ο τουρισμός στο μέλλον θα είναι βιώσιμος

Δημοσιεύθηκε

Ο τουρισμός αναμένεται να ανοίξει στην ΕΕ μετά από περισσότερο από ένα χρόνο διακοπής λόγω της πανδημίας. Και το κοινοβούλιο ζητά ένα σχέδιο για να τον καταστήσει πιο πράσινο και πιο βιώσιμο.

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι περιμένουν την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για να μπορέσουν να ταξιδέψουν ξανά για διακοπές. Άλλωστε η Ευρώπη είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στον κόσμο. Με την κρίση στην τουριστική βιομηχανία να είναι η χειρότερη όλων των εποχών η ΕΕ σχεδιάζει το μέλλον στον τουρισμό. το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά έναν χάρτη πορείας προς έναν βιώσιμο, υπεύθυνο και έξυπνο τουρισμό.

Οι ευρωβουλευτές θέλουν να δουν νέα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και μια στρατηγική βιωσιμότητας. Η συζήτηση δεν αφορά μόνο τα ξενοδοχεία, ή τα εστιατόρια, άλλα όλη την αλυσίδα που αφορά τον τουρισμό με στόχο την αειφορία. Οι προτάσεις αφορούν στην προτεραιότητα στον αγροτουρισμό και την αποφυγή του υπερτουρισμού σε δημοφιλείς περιοχές. Το Κοινοβούλιο προτείνει την επέκταση του τουριστικού οικολογικού σήματος: ένα σύστημα που πιστοποιεί φιλικά προς το περιβάλλον καταλύματα και τουριστικούς πράκτορες, επιτρέποντας στους τουρίστες να κοιμούνται με καθαρή συνείδηση!

Με μεγάλη διαφορά οι μεταφορές είναι ο τομέας που επιβαρύνει τον τουρισμό οικολογικά από όλους τους άλλους τουριστικούς τομείς. Το Κοινοβούλιο θέλει τα σιδηροδρομικά ταξίδια να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση του τουρισμού της ΕΕ. Οι ευρωβουλευτές ζητούν επίσης περισσότερη υποστήριξη από την ΕΕ για τη μετάβαση σε καθαρότερα καύσιμα και εναλλακτικές μορφές μεταφοράς. Για να ενισχύσει την πράσινη μετά την πανδημία ανάκαμψη, το Κοινοβούλιο επιθυμεί οι χώρες της ΕΕ να υποστηρίξουν τον τουρισμό μέσω σχεδίων ανάκαμψης και προσωρινής μείωσης του ΦΠΑ για τον τομέα. Η επανέναρξη πρέπει να είναι μέρος της στρατηγικής της ΕΕ Covid-19, με βήματα όπως ένα κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Τα ταξίδια και ο τουρισμός είναι αυτό που αναζητούν οι περισσότεροι άνθρωποι μετά τα σκληρά lockdown. Μένει να αλλάξουμε την κουλτούρα χρόνων και να επιλέγουμε τις διακοπές μας με οικολογική συνείδηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα