Πως η εργασιακή καθημερινότητα θα γίνει ευχάριστη εμπειρία
Πως η εργασιακή καθημερινότητα θα γίνει ευχάριστη εμπειρία

Δημοσιεύθηκε

Η εργασιακή καθημερινότητα μπορεί να είναι μια ευχάριστη εμπειρία και να νιώθετε ευτυχισμένοι στο τέλος της ημέρας. Πως μπορεί να γίνει αυτό;

Απλά, σταματήστε να κάνετε τα παρακάτω

Σταματήστε να υπόσχεστε και απλά πράξτε  κάτι… ακόμα

Σίγουρα οι πράξεις μετράνε και δείχνουν αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα. Όμως αυτό το κάτι παραπάνω που μπορείς να δώσεις σε ένα project θα κάνει τη διαφορά. Πόσο μάλλον όταν δεν έχεις αναλωθεί σε λόγια και έμπρακτα αποδεικνύεις τις ικανότητες σου. Τι θα σου δώσει αυτό; Καταρχήν αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση σε σένα πάνω από όλα. Αλλά τις περισσότερες φορές θα εκτιμηθεί από τους συνεργάτες και από τους ανωτέρους…

Να είστε ευγενικοί πάντα. Αλλά με ευγένεια να λέτε και την άποψη σας… πάντα.

Η ευγένεια είναι σίγουρα μεγάλο προσόν όμως μπορεί να σε φέρει σε μειονεκτική θέση αν δεν ακολουθείτε και από την έκφραση των απόψεων σας σε θέματα δουλειάς. Οι περισσότεροι υπεύθυνοι εταιριών θέλουν σύμφωνα με έρευνες θέλουν οι υπάλληλοι τους να συμμετέχουν με προτάσεις. Πάντα με βέβαια με καλοπροαίρετη διάθεση και ευγένεια. Οι επικοινωνιακές δεξιότητες είναι εξίσου σημαντικές παντού.

Μην αφήσεις κανέναν να επηρεάσει το πάθος και τον ενθουσιασμό σου στη δουλειά

Σίγουρα σε κάθε εργασιακό περιβάλλον υπάρχουν οι ανασφαλείς που βλέπουν τους άλλους μόνο ανταγωνιστικά και νιώθουν απειλή. Διατηρήστε τον ενθουσιασμό και την αυτοπεποίθηση σας και αγνοήστε τους.

Να είστε ευγενικοί με τους δύσκολους ανθρώπους

Σίγουρα, οι δύσκολοι άνθρωποι είναι θέμα, είτε πρόκειται για υπάλληλο, είτε για συνάδελφο, είτε για το αφεντικό. Αλλά να είστε ευγενικοί, γιατί αυτοί είναι οι άνθρωποι που σας διδάσκουν τα περισσότερα για το πώς να είστε καλύτερος ηγέτης ή πώς να είστε καλύτερος συνάδελφος. Μάθετε από τους δύσκολους ανθρώπους και θα βγείτε κερδισμένοι.

Οι τοξικοί άνθρωποι είναι άλλη κατηγορία. 

Οι δύσκολοι άνθρωποι δεν είναι απαραίτητα τοξικοί άνθρωποι.  Τοξικότητα, εξ ορισμού, σημαίνει δηλητηριώδες ή ικανότητα δηλητηρίασης. Μην αφήσετε τον εαυτό σας ή τη φήμη σας να “τσιμπήσει”.

Μην εστιάζετε στα προβλήματα

Όπως και οι δύσκολοι άνθρωποι, τα προβλήματα, τα ζητήματα και τα εμπόδια είναι ευκαιρίες για την επιτυχία. Δείτε όπως τις μεγάλες εφευρέσεις. Λύνουν προβλήματα. Αντί να ασχολείστε με τα προβλήματα, εστιάστε στις ευκαιρίες που μπορεί να έχουν.

Βάλε το χιούμορ στην εργασιακή καθημερινότητα 

Κάθε μέρα όλοι έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας. Και όσο απλό και αν ακούγεται, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το να βάλεις ένα χαμόγελο στο πρόσωπο κάποιου. Επιπλέον, η αίσθηση του χιούμορ μπορεί να είναι καλή για την καριέρα σας. Μια έρευνα από τον Robert Half International διαπίστωσε ότι το 79 τοις εκατό των CFO πιστεύουν ότι η αίσθηση του χιούμορ είναι σημαντική.

Σταματήστε να θεωρείτε την τελειότητα προορισμό

Είναι γνωστό και ρεαλιστικό ότι η επίτευξη της τελειότητας είναι κάτι ανέφικτο. Άσε που είναι και περιοριστικό γιατί αφαιρεί την προσπάθεια συνεχούς βελτίωσης. There is no limits. Ποτέ μην υποθέτετε ότι έχετε τελειώσει με τις μικροαλλαγές, τη βελτίωση, τη δοκιμή και την ανάπτυξη.

Να θυμάστε πάντα όσους σας βοήθησαν 

Σκεφτείτε τη ζωή και την καριέρα σας και τους ανθρώπους που αναγνώρισαν τα μοναδικά ταλέντα και τις ικανότητές σας. Σκεφτείτε τους ανθρώπους που σας ενέπνευσαν να πιστέψετε ότι θα μπορούσατε να γίνετε αυτό που είστε σήμερα. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πάντα να εκτιμούμε τις φωνές από το παρελθόν και να αναγνωρίζουμε τους ανθρώπους γύρω μας

Απολαύστε την καθημερινότητα δημιουργικά

Οι άνθρωποι που καταλαβαίνουν ότι η δουλειά τους είναι να δημιουργούν αξία αντί να ανταποκρίνονται απλώς στις προσδοκίες, δημιουργούν το μεγαλύτερο αντίκτυπο. Και απολαμβάνουν την εργασιακή καθημερινότητα τους περισσότερο

Η καθημερινότητα στην εργασία μπορεί να γίνει μια ευχάριστη εμπειρία αν εστιάσουμε στα θετικά σημεία και αφήσουμε στην άκρη όλα τα άλλα. Σημασία έχει πως θα νιώθει ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του πιο όμορφα. Και τις περισσότερες φορές τα θέματα που μας προβληματίζουν έχουν να κάνουν με τις εργασιακές σχέσεις παρά με την δουλειά. Γιαυτό ο καθένας ας βρει τις ισορροπίες του με τους γύρω του και ας εστιάσει σε αυτά που τον κάνουν δημιουργικό και χαρούμενο.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα