Η Γιαπωνέζα γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πέθανε σε ηλικία 119 ετών
Η Γιαπωνέζα γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πέθανε σε ηλικία 119 ετών

Δημοσιεύθηκε

Η γιαπωνέζα Κάνε Τανάκα που είχε χαρακτηριστεί ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πέθανε στις 19 Απριλίου, σε ηλικία 119 ετών

Είχε μπει στο World Records Guinness

Η Κάνε Τανάκα γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 1903 στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας. Η Tanaka είχε χαρακτηριστεί από τα World Records Guinness ως ο γηραιότερος άνθρωπος εν ζωή το 2019. Μάλιστα είχε δηλώσει ότι ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή της.

Έμενε σε οίκο ευγηρίας και μέχρι πρόσφατα ήταν σχετικά καλά στην υγεία της. Σύμφωνα με πληροφορίες, της άρεσε να παίζει επιτραπέζια παιχνίδια, και να λύνει μαθηματικά προβλήματα. Ενώ της άρεσε να πίνει σόδα και σοκολάτα.

Υπήρχαν σχέδια για την Τανάκα να συμμετάσχει στη λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με αναπηρικό καροτσάκι. Όμως η εξάπλωση της πανδημίας δεν επέτρεψε αυτή τη συμμετοχή.

Η Κάνε Τανάκα μέχρι το τέλος ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και ζούσε σε οίκο ευγηρίας στην πόλη που γεννήθηκε. Ήταν παντρεμένη από το 1922 και είχε 4 βιολογικά παιδιά ενώ είχε υιοθετήσει και ένα ακόμα

Μέχρι το θάνατο της ξυπνούσε στις 06.00 το πρωί μελετούσε μαθηματικά και εξασκούνταν στην καλλιγραφία.  Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Τανάκα πέθανε από φυσικά αίτια.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα