Πίτα με ντομάτα

Δημοσιεύθηκε

Πώς το φεγγάρι θα προστατέψει τη βιοποικιλότητα της γης

Πώς το φεγγάρι θα προστατέψει τη βιοποικιλότητα της γης

Η προστασία της βιοποικιλότητας της Γης είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Μια νέα έρευνα προτείνει την κρυογονική διατήρηση βιολογικού υλικού στους σκιασμένους κρατήρες του φεγγαριού.

Διαβάστε περισσότερα...
Παρίσι 2024: Πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τους Ολυμπιακούς

Παρίσι 2024: Πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τους Ολυμπιακούς

Έναν αιώνα μετά τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, η κλιματική αλλαγή έχει μεταμορφώσει την πόλη και τους αγώνες. Ιστορική Αναδρομή: Παρίσι 1924 Στις 12

Διαβάστε περισσότερα...

Μπορεί να μην είναι η εποχή της όμως υπάρχει!

Μας δυναμώνει και αναδομεί τα κύτταρα μας.

Είναι νόστιμη και μας αρέσει με πολλά, ας δοκιμάσουμε να την κάνουμε πίτα!

 

Πίτα με ντομάτα

Για 4 άτομα

5 ντομάτες ίσου μεγέθους ώριμες

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμυδι

1,5 κουταλιά δενδρολίβανο

200 γραμμάρια κίτρινο τυρί μαλακό

Αλάτι πιπέρι

Για τη ζύμη

Μισό φλιτζάνι  βούτυρο

Αλεύρι

Λίγο αλάτι

Για τη ζύμη ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα το βούτυρο το αυγό και αλεύρι όσο χρειαστεί για να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.

Την αφήνουμε μια ώρα και ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο.

Κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι σοτάρουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε το δενδρολίβανο. Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο και βάζουμε το ταψί στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Στην συνέχεια πασπαλίζουμε πρώτα με το τυρί και μετά με το κρεμμύδι σε όλη την επιφάνεια. Στο τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες λεπτοκομμένες, αλάτι και πιπέρι, αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30 λεπτά.

 

Σας ευχόμαστε καλή γευστική απόλαυση!

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα