Οι καλύτερες ώρες για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι καλύτερες ώρες για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Και όμως δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι λόγοι είναι πολλοί και διαφορετικοί.

Το περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πάντα το βασικό κριτήριο για την επιτυχία στην απήχηση μιας ανάρτησης σε οποιοδήποτε από τις πλατφόρμες. Οι αλγόριθμοι αγαπούν το ποιοτικό περιεχόμενο σε όλα τα μέσα. Αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο σας πρέπει να βασίζεται στην ποιότητα στην συνάφεια και στην συνέπεια. Το να ποστάρει κάποιος σε οποιαδήποτε πλατφόρμα συνέχεια χωρίς να δίνει βάση στη δημιουργία υψηλού περιεχομένου δεν οδηγεί πουθενά. Και βέβαια κάθε μέσο έχει τις δικές του ώρες αιχμής όπου η μεγιστοποίηση της απήχησης είναι μεγαλύτερη.  Η nettings ανέλυσε δεδομένα από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους που συνεργάζεται και βρήκε ένα μέσο όρο με τις καλύτερες ώρες για αναρτήσεις σε διαφορετικά social media. Γιατί κάθε πλατφόρμα social media έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τον δικό της αλγόριθμο.

Στο Facebook, από την ενημέρωση της επικαιρότητας μέχρι την επικοινωνία με φίλους οι χρήστες τσεκάρουν το news feed τους τις περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν θέλετε να προωθήσετε την επαγγελματική σας σελίδα προτιμήστε τις ώρες 11:00-19:00. Το instagram θέλει χαλάρωση και όμορφες στιγμές οπότε η καλύτερη του ώρα είναι αργά το απόγευμα. Η επαγγελματικότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του LinkedIn και το πρωί λειτουργεί καλύτερα… Το Twitter θέλει λίγες λέξεις και καλές τις μεσημεριανές ώρες… εκτός αν προκύψει κάτι συγκλονιστικό που πρέπει να ειπωθεί… Ανεβάστε το βίντεο σας στο YouTube απογευματάκι για να το δουν περισσότεροι…

Οι καλύτερες ώρες για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Ποιο είναι το ιδανικό παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου; 5+1 tips από τη Maxi-Cosi
Prev Ποιο είναι το ιδανικό παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου; 5+1 tips από τη Maxi-Cosi
Next Φουτουριστικός σχεδιασμός και υψηλή τεχνολογία για το πιο γρήγορο τρένο
Φουτουριστικός σχεδιασμός και υψηλή τεχνολογία για το πιο γρήγορο τρένο στην Κίνα