Ποιο είναι το ιδανικό παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου; 5+1 tips από τη Maxi-Cosi
Ποιο είναι το ιδανικό παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου; 5+1 tips από τη Maxi-Cosi

Δημοσιεύθηκε

Πώς προβλέπεται το “Ψηφιακό Μέλλον της Ευρώπης”; Οι απαντήσεις στο φετινό Digital World Summit Greece

Η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων, Digital

Διαβάστε περισσότερα...
Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Το Digital World Summit Greece, η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών που τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και του

Διαβάστε περισσότερα...

Η εταιρία Maxi-Cosi είναι ηγέτιδα εταιρία στα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου και άλλων παιδικών ειδών. Στόχος της εταιρίας η πρωτοπορία σε κάθε στάδιο εξέλιξης των παιδικών καθισμάτων με την γνώση που διαθέτει σαν πρώτη εταιρία που κατασκεύασε κάθισμα αυτοκινήτου. Ενώ, έχει μεταφέρει με ασφάλεια περισσότερα από 50 εκατομμύρια βρέφη από το μαιευτήριο στο σπίτι τους.

Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου; Πώς διασφαλίζετε ότι πληροί όλες τις τελευταίες προδιαγραφές ασφαλείας; Τι δεν πρέπει να παραβλέψετε; Όλα αυτά, και ακόμα περισσότερα σε ένα must-read tutorial για νέους (και όχι μόνο) γονείς.

Ελέγξτε αν το κάθισμα που θέλετε να αγοράσετε είναι συμβατό με τα τελευταία πρότυπα ασφαλείας!

Προτιμήστε καθίσματα i-Size που θεωρούνται αυτή την στιγμή τα ασφαλέστερα στον κόσμο, με βελτιωμένη προστασία του κεφαλιού και του αυχένα σε σύγκριση με τα καθίσματα αυτοκινήτων που πληρούν τα βασικά πρότυπα ECE R44 / 04. Στην ουσία, όλα τα προηγούμενης γενιάς καθίσματα αυτοκινήτου σιγά-σιγά δίνουν τη σκυτάλη στα νέα καθίσματα i-Size, που συμβαδίζουν με το πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μεγαλύτερη ασφάλεια των παιδιών στο αυτοκίνητο.

 

Βρείτε το σωστό μέγεθος!

Αν επιλέξετε κάθισμα συμβατό με το πρότυπο i-Size (όπως αναφέραμε στο πρώτο tip), τότε να θυμάστε ότι το κατάλληλο καθισματάκι έχει να κάνει με το ύψος του παιδιού σας και όχι με το βάρος του. Μετρήστε λοιπόν σωστά πόσο ύψος έχει ο μικρός σας συνταξιδιώτης. Συνήθως τα καθίσματα χωρίζονται στις εξής κατηγορίες ύψους:

  • Για μωρό με ύψος 45-75 cm (το κάθισμα θα σας καλύψει για ένα νεογέννητο μωρό ως ενός έτους περίπου)
  • Για μωρό ή και νήπιο με ύψος 45-105 cm (το κάθισμα θα σας καλύψει από τη γέννησή του ως και 4 ετών περίπου)
  • Για μωρό ή και νήπιο με ύψος 61-105 cm (το κάθισμα αυτό θα σας καλύψει αν το παιδί σας είναι από 9 μηνών ως 4 ετών περίπου)
  • Για παιδί ύψους 100-150 cm (το κάθισμα αυτό θα σας καλύψει αν το παιδί σας είναι ηλικίας 3,5 ως 12 ετών)

*Αν δεν διαλέξετε i-Size, αλλά κάθισμα προτύπου R44, θα χρησιμοποιήσετε ως γνώμονα το βάρος (κι όχι το ύψος) του μωρού σας.

Βεβαιωθείτε ότι είναι σωστό για το αυτοκίνητό σας!

Τα νεότερα αυτοκίνητα έχουν σύστημα ISOFIX (ειδικές υποδοχές, ενσωματωμένες στα πίσω καθίσματα), ενώ κάποια παλαιότερα μοντέλα όχι. Εάν το αυτοκίνητό σας δεν έχει σημεία ISOFIX, μην ανησυχείτε: απλώς θα πρέπει να επιλέξετε ένα καθισματάκι που συγκρατείται στη θέση του χρησιμοποιώντας το σύστημα ζώνης ασφαλείας του αυτοκινήτου σας.

Εάν το αυτοκίνητό σας έχει σημεία ISOFIX, του ταιριάζει οποιοδήποτε κάθισμα αυτοκινήτου είτε με σύνδεση ISOFIX, είτε με πρόσδεση μέσω ζώνης ασφαλείας. Να θυμάστε ότι σύστημα ISOFIX σε συνδυασμό με ένα κάθισμα i-Size, είναι ό,τι πιο ασφαλές υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Ποιο είναι το ιδανικό παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου; 5+1 tips από τη Maxi-Cosi

Εστιάστε στον σχεδιασμό αλλά και στα ειδικά χαρακτηριστικά!

Ο σχεδιασμός / design ενός παιδικού καθίσματος δεν είναι μόνο ζήτημα αισθητικής αρτιότητας. Είναι πρωτίστως ζήτημα ασφάλειας και άνεσης. Το κάθισμα που σκέφτεστε να επιλέξετε παρέχει επαρκή πλευρική προστασία; Παρέχει τεχνολογίες που προστατεύουν τον αυχένα και το κεφάλι; Έχει διαφορετικές θέσεις ανάκλησης; Έχει έξτρα ένθετο μαξιλάρι για τα βρέφη; Όλες αυτές είναι προδιαγραφές που μπορείτε να εξετάσετε.

Ποιο είναι το ιδανικό παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου; 5+1 tips από τη Maxi-Cosi

Δείτε τα υλικά κατασκευής του!

Στην Ελλάδα που το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου έχουμε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, είναι σημαντικό τα υφάσματα να είναι άνετα και δροσερά, και να παρέχουν επαρκή αερισμό. Εκτός από τα κλασικά υφάσματα, υπάρχουν και πιο εξελιγμένα όπως το bamboo που συμβάλλει στη μέγιστη άνεση ακόμα και τους πιο θερμούς μήνες. Επίσης βεβαιωθείτε ότι το ύφασμα είναι ανθεκτικό, αφαιρούμενο και πλενόμενο.

Ποιο είναι το ιδανικό παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου; 5+1 tips από τη Maxi-Cosi

Ανακαλύψτε όλη τη σύγχρονη συλλογή καθισμάτων της εταιρίας Maxi-Cosi και διαλέξτε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες, στα καταστήματα Lapin House, σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα και στο Lapinkids.com.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα