Οι δορυφόροι της SpaceX θα συνδέσουν απομονωμένα μέρη
Οι δορυφόροι της SpaceX θα συνδέσουν απομονωμένα μέρη

Δημοσιεύθηκε

Οι δορυφόροι της SpaceX θα συνδέσουν μέχρι το 2023 με διαδικτυακή σύνδεση  τα απομονωμένα μέρη της γης

SpaceX και T-Mobile

Θυμάστε τις εικόνες με τα χιλιάδες φώτα στον ουρανό που έμοιαζαν με αστέρια; Τότε είχαμε μάθει ότι ήταν οι δορυφόροι Starlink που είχε εκτοξεύσει η SpaceX. Τώρα λοιπόν ανακοινώθηκε ότι  SpaceX και T-Mobile θα  παρέχουν σύνδεση δικτύου στα πιο απομονωμένα μέρη του κόσμου.

Η νέα υπηρεσία  θα λειτουργεί στα τηλέφωνα που κυκλοφορούν ήδη για αποστολή και λήψη μηνυμάτων από τα τέλη του 2023.

Ο  Ίλον Μασκ μάλιστα σε δηλώσεις του είπε ότι πλέον δεν θα υπάρχουν λευκές περιοχές. Τονίζοντας ότι πλέον όποιος είναι σε απρόσιτη περιοχή και χρειάζεται βοήθεια θα μπορεί να επικοινωνήσει μέσω της υπηρεσίας. Η υπηρεσία «θα σώσει ζωές» είπε χαρακτηριστικά ο Μασκ

Ενώ, θα είναι προσβάσιμη, για αρχή, στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η T-Mobile σκοπεύει να την επεκτείνει και σε άλλες αγορές.

Σε ειδική εκδήλωση ο επικεφαλής μηχανικός της SpaceX Elon Musk και ο Διευθύνων Σύμβουλος της T-Mobile και Πρόεδρος Mike Sievert έκαναν τις ανακοινώσεις για τη συνεργασία T-Mobile και SpaceX για να αυξήσουν τη συνδεσιμότητα

Η δορυφορική σύνδεση απασχολεί όλο και περισσότερο και έχει γίνει αντικείμενο επενδύσεων από μεγάλες εταιρίες. Στην αγορά μπαίνει και ο Τζεφ Μπέζος της Amazon που σχεδιάζει εκτόξευση πάνω από τρεις χιλιάδες δορυφόρων. Αλλά και η Κίνα σχεδιάζει τους δικούς της που θα είναι κάποιες εκατοντάδες όπως ανακοινώθηκε. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι θα σχεδιάσει κάποιες δεκάδες….

Η Ελλάδα πάντως βρίσκεται ήδη στις χώρες όπου παρέχονται οι υπηρεσίες της starlink για δορυφορική σύνδεση. Βέβαια για να συνδεθεί κάποιος χρειάζεται και κάποιος εξοπλισμός που διατίθεται από την εταιρία με κάποιο κόστος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα