Οι δορυφόροι της SpaceX θα συνδέσουν απομονωμένα μέρη

Οι δορυφόροι της SpaceX θα συνδέσουν απομονωμένα μέρη

Οι δορυφόροι της SpaceX θα συνδέσουν μέχρι το 2023 με διαδικτυακή σύνδεση  τα απομονωμένα μέρη της γης

SpaceX και T-Mobile

Θυμάστε τις εικόνες με τα χιλιάδες φώτα στον ουρανό που έμοιαζαν με αστέρια; Τότε είχαμε μάθει ότι ήταν οι δορυφόροι Starlink που είχε εκτοξεύσει η SpaceX. Τώρα λοιπόν ανακοινώθηκε ότι  SpaceX και T-Mobile θα  παρέχουν σύνδεση δικτύου στα πιο απομονωμένα μέρη του κόσμου.

Η νέα υπηρεσία  θα λειτουργεί στα τηλέφωνα που κυκλοφορούν ήδη για αποστολή και λήψη μηνυμάτων από τα τέλη του 2023.

Ο  Ίλον Μασκ μάλιστα σε δηλώσεις του είπε ότι πλέον δεν θα υπάρχουν λευκές περιοχές. Τονίζοντας ότι πλέον όποιος είναι σε απρόσιτη περιοχή και χρειάζεται βοήθεια θα μπορεί να επικοινωνήσει μέσω της υπηρεσίας. Η υπηρεσία «θα σώσει ζωές» είπε χαρακτηριστικά ο Μασκ

Ενώ, θα είναι προσβάσιμη, για αρχή, στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η T-Mobile σκοπεύει να την επεκτείνει και σε άλλες αγορές.

Σε ειδική εκδήλωση ο επικεφαλής μηχανικός της SpaceX Elon Musk και ο Διευθύνων Σύμβουλος της T-Mobile και Πρόεδρος Mike Sievert έκαναν τις ανακοινώσεις για τη συνεργασία T-Mobile και SpaceX για να αυξήσουν τη συνδεσιμότητα

Η δορυφορική σύνδεση απασχολεί όλο και περισσότερο και έχει γίνει αντικείμενο επενδύσεων από μεγάλες εταιρίες. Στην αγορά μπαίνει και ο Τζεφ Μπέζος της Amazon που σχεδιάζει εκτόξευση πάνω από τρεις χιλιάδες δορυφόρων. Αλλά και η Κίνα σχεδιάζει τους δικούς της που θα είναι κάποιες εκατοντάδες όπως ανακοινώθηκε. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι θα σχεδιάσει κάποιες δεκάδες….

Η Ελλάδα πάντως βρίσκεται ήδη στις χώρες όπου παρέχονται οι υπηρεσίες της starlink για δορυφορική σύνδεση. Βέβαια για να συνδεθεί κάποιος χρειάζεται και κάποιος εξοπλισμός που διατίθεται από την εταιρία με κάποιο κόστος.

 

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Κλιματική κρίση: Το θερμικό στρες απειλεί την υγεία
Prev Κλιματική κρίση: Το θερμικό στρες απειλεί την υγεία
Next Google maps: Πως θα επιλέξετε οικολογικές-φθηνές διαδρομές
Google maps: Πως θα επιλέξετε οικολογικές-φθηνές διαδρομές .Κατερίνα Σταματελοπούλου