Πως θα γίνεις ειδικός σε πολλούς τομείς- Κάντο όπως ο Elon Musk

pos-tha-gineis-eidikos-se-polloys-tomeis-kanto-opos-o-elon-musk

Ένας ειδικός σε πολλούς τομείς και διαφορετικούς μεταξύ τους, είναι σίγουρα ο Elon Musk. Αυτή τη στιγμή θεωρείται από τους πιο έξυπνους ανθρώπους ενώ είναι και από τους πιο πλούσιους και ισχυρούς.

Μάλιστα λέγεται ότι εργάζεται 85 ώρες την ημέρα τρέχοντας τις αναρίθμητες επιχειρήσεις του. Με κύριο χαρακτηριστικό του την πολύπλευρη διαρκή μάθηση σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε μια δήλωση του όπου τονίζει ότι η γνώση είναι σαν ένα σημαντικό δέντρο. Η κατανόηση των θεμελιωδών αρχών δηλ. ο κορμός και τα μεγάλα κλαδιά είναι ο πρωταρχικός στόχος και τα υπόλοιπα έπονται…

Αυτό ανατρέπει λίγο κάποιες παραδοσιακές θεωρίες που εξακολουθούν να προβάλλουν την εξειδίκευση σε έναν μόνο τομέα, σαν τον απόλυτο στόχο. Πλέον η ικανότητα να μπορεί κάποιος να αποκτά γνώση σε διαφορετικά πεδία αποτελεί δυνατό πλεονέκτημα. Και τον κάνει ειδικό σε πολλούς τομείς που μπορεί να φαίνονται διαφορετικοί αλλά αυτή είναι η ουσία. Ειδικά όταν συνδυάζεται και με άλλες δεξιότητες είναι πολύ πιθανόν να καταφέρει να καινοτομήσει σε διάφορους κλάδους. Με τις συνεχόμενες αλλαγές στον τρόπο ζωής όποιοι καταφέρνουν να προσαρμόζονται και να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους είναι κερδισμένοι.

Δεν θέλει κόπο… θέλει τρόπο! Η γνώση κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φτάνει να ξέρεις να ψάχνεις στα αξιόπιστα μέρη.

Σύμφωνα με τον Musk:

  • Βρείτε σε πιο θέμα θέλετε να αποκτήσετε γνώσεις.
  • Ψάξτε για μαθήματα πάνω στο θέμα που σας ενδιαφέρει.
  • Διαβάστε αξιόπιστα άρθρα, ebooks, προπτυχιακά εγχειρίδια κλπ.
  • Είναι σημαντικό να κρατάτε σημειώσεις με αυτά που σας φαίνονται σπουδαιότερα για σας
  • Όταν είστε σίγουροι για τις γνώσεις σας ξεκινήστε να τις εφαρμόζεται ή να τις μοιράζεστε με αυτοπεποίθηση.

 

Το σίγουρο είναι ότι η γνώση δεν τελειώνει ποτέ!

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Τι θα φορεθεί εκτός καναπέ - η μόδα της άνοιξης 2021
Prev Τι θα φορεθεί εκτός καναπέ - η μόδα της άνοιξης 2021
Next Grammy 2021: Τα μουσικά βραβεία σε γυναικεία χέρια
Grammy 2021: Τα μουσικά βραβεία σε γυναικεία χέρια