Νόστιμα νέα από την AEG, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

Πριν λίγες ημέρες έζησα την απόλυτη χαλαρότητα. Είχα ξεχάσει πόσο υπέροχο είναι το χαμάμ, πόσο σημαντικός είναι αυτός ο ατμός για το σώμα και το δέρμα, πόσο χαλαρώνει το πνεύμα.

flust.gr

Βρέθηκα, παρέα με φίλες food bloggers, στο Hammam στο Θησείο, σε έναν πραγματικό υπέροχο χώρο, βάλαμε το μαγιό μας και ζήσαμε ένα απολαυστικό μισάωρο στον μεγάλο μαρμάρινο χώρο του χαμαμ, κάνοντας μασάζ με αρωματικά σαπούνια και έλαια. Για τις 2 επόμενες ημέρες ήμουν άλλος άνθρωπος. Πιο φρέσκια, πιο όμορφη, με απαλό δέρμα.

Κι όταν πια καταλάβαμε καλά πόσο σημαντικός είναι ο ατμός για το δέρμα μας, ενημερωθήκαμε ότι το ίδιο συμβαίνει και με τα φαγητά μας, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Η ομάδα της AEG μας παρουσίασε το νέο AEG ProCombi SousVide.

Έχετε ξανακούσει για το sous vide; Η μαγειρική σε κενό αέρος εδώ και αρκετό καιρό είναι μέρος του ρεπερτορίου των κορυφαίων εστιατορίων. Χαίρει της εκτίμησης των επαγγελματιών και πλέον είναι διαθέσιμη και για τους λάτρεις της καλής κουζίνας σε μια οικιακή συσκευή. Είναι σχεδόν αδύνατο να ξεπεράσει κάποιος την τρυφερότητα και το άρωμα του κρέατος, του ψαριού ή των λαχανικών που μαγειρεύονται σε κενό αέρα και χαμηλή θερμοκρασία. Αυτή η ήπια μέθοδος μαγειρέματος φροντίζει ώστε οι τροφές να διατηρούν όλο το άρωμα, τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες.

Sous Vide: η τεχνική των επαγγελματιών στην κουζίνα σας

Τα υλικά για το μαγείρεμα με sous vide αρχικά μπαίνουν σε σακούλα από την οποία αφαιρείται ο αέρας και έπειτα και μαγειρεύονται σε χαμηλή θερμοκρασία, στους 54οC. Με αυτή την τεχνική μπορείτε να μαγειρέψετε φαγητά με λαχταριστή γεύση και – καθώς όλα τα υλικά είναι σφραγισμένα σε σακούλα σε κενό αέρος, όλες οι θρεπτικές ουσίες και τα αρώματα φτάνουν στο πιάτο σας. Η εσωτερική θερμοκρασία του φούρνου μπορεί να ρυθμίζεται με ακρίβεια ενός βαθμού, για σταθερά τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά.

Και επειδή δεν υπάρχει περίπτωση το φαγητό να αρπάξει ή να παραψηθεί, στην πράξη η διαδικασία καταλήγει σε επιτυχία χωρίς να επέμβετε και χωρίς να χρειάζεται να γυρίζετε συνέχεια τα υλικά. Το κλείσιμο σε κενό αέρος επιτρέπει την εύκολη παρασκευή και το προμαγείρεμα του φαγητού όταν υπάρχει άνεση χρόνου. Στη συνέχεια, το φαγητό μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο ή τον καταψύκτη, έτοιμο για το τελικό ψήσιμο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απολαμβάνετε νόστιμο και σπιτικό έτοιμο δείπνο ή γεύμα όταν δεν έχετε χρόνο για μαγείρεμα, σε ελάχιστο χρόνο και με ελάχιστο κόπο.

ananas_souvide

Μία πολυτάλαντη και ενεργειακά αποδοτική συσκευή για εγγυημένη μαγειρική τελειότητα

Ο νέος φούρνος AEG ProCombi SousVide προσφέρει στους λάτρεις της σπιτικής κουζίνας την απόλυτη εμπειρία μαγειρέματος σε κενό αέρος με τη διατήρηση όλης της μυρωδιάς, της γεύσης και των θρεπτικών ουσιών των τροφών, και κατόπιν με την εφαρμογή ήπιου ατμού για μαγείρεμα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για απολαυστικά αποτελέσματα. Όμως δεν πρόκειται απλά για ένα φούρνο sous vide. Αυτός ο φούρνος είναι ο πλέον εξελιγμένος φούρνος πολλαπλών λειτουργιών που υπάρχει, και προσφέρει κάθε δυνατή μέθοδο παρασκευής στο φούρνο, από κοινό ψήσιμο γευμάτων και γλυκισμάτων μέχρι ψήσιμο σχάρας και μαγείρεμα στον ατμό και βέβαια sous vide, με την ίδια και μοναδική συσκευή. Ακόμα, ο φούρνος AEG ProCombi με τεχνολογία multi-steam είναι 20 τοις εκατό οικονομικότερος από το ανώτατο όριο που προβλέπεται για συσκευές ενεργειακής κλάσης A.

Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε μπουφές με finger food μαγειρεμένα στον AEG ProCombi SousVide κι έτσι είδαμε και στην πράξη πώς διατηρείται η νοστιμιά όλων των υλικών αλλά και πόσο καλό είναι το ψήσιμο με αυτή τη μέθοδο.

flust.gr

Και μετά από αυτή τη συνάντηση, δύο πράγματα μπήκαν αυτόματα στο πρόγραμμα: να κάνω περισσότερα χαμάμ και να αποκτήσω αυτόν τον μαγικό φούρνο! Thank you AEG team!

Hammam baths, Αγ. Ασωμάτων 17 & Μελιδόνη 1, Θησείο

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα