Νέο κέντρο απορρήτου από την Meta
Νέο Κέντρο απορρήτου από την Meta

Δημοσιεύθηκε

Νέο κέντρο απορρήτου ανακοίνωσε η Meta, με σκοπό να παρέχει περισσότερη διαφάνεια στα δεδομένα των χρηστών και στην κοινή χρήση δεδομένων

Το νέο κέντρο προστασίας προσωπικών δεδομένων, θα διατεθεί αρχικά σε ορισμένους χρήστες υπολογιστών του Facebook στις ΗΠΑ. Περιλαμβάνει πέντε συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία περιγράφουν τα δεδομένα που συλλέγει η Meta σε καθένα. Ενώ, υπάρχει η επιλογή απενεργοποίησης παρακολούθησης δεδομένων.

Σύμφωνα με την Meta μέσω του κέντρου απορρήτου οι άνθρωποι θα εκπαιδευτούν σχετικά με τις επιλογές τους και το πως συλλέγονται η πληροφορίες από την πλατφόρμα.

Η νέα έκδοση του Κέντρου απορρήτου βασίζεται σε πέντε ενότητες. Η κάθε ενότητα περιέχει οδηγούς και στοιχεία ελέγχου που σχετίζονται με ένα κοινό θέμα απορρήτου:

Ποιες είναι οι ενότητες

Ασφάλεια: Μπορείτε να βελτιώσετε την ασφάλεια του λογαριασμού, να ρυθμίσετε εργαλεία όπως ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων ή να μάθετε περισσότερα για το πώς η Meta καταπολεμά την απόσυρση δεδομένων.

Κοινή χρήση: Μπορείτε να επισκεφτείτε αυτόν τον οδηγό εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το ποιος βλέπει αυτό που δημοσιεύετε ή πώς μπορείτε να καθαρίσετε παλιές αναρτήσεις στο προφίλ σας.  Συλλογή: Μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους δεδομένων που συλλέγει η Meta και πώς μπορείτε να προβάλετε αυτά τα δεδομένα.

Χρήση: Μάθετε περισσότερα για τη χρήση των δεδομένων τα στοιχεία ελέγχου, τη διαχείριση του τρόπου χρήσης των πληροφοριών σας.

Διαφημίσεις: Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες σας, τον προσδιορισμό των διαφημίσεων που βλέπετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοιχεία ελέγχου διαφημίσεων, όπως Προτιμήσεις διαφημίσεων.

Επίσης, η Meta ανακοίνωσε ότι το Κέντρο απορρήτου θα ενημερώνεται συνεχώς με περισσότερες ενότητες και στοιχεία ελέγχου σχετικά με τις εφαρμογές και τις τεχνολογίες. Ενώ επισημαίνει ότι κάθε αλλαγή στο κέντρο απορρήτου γίνεται με σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες να τα κατανοήσουν σε βάθος. Οι χρήστες που ήδη έχουν πρόσβαση στο νέο κέντρο απορρήτου μπορούν να δουν τις αλλαγές μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα