Let’s diet… της Ευαγγελίας Ζευκιλή

Δημοσιεύθηκε

Oι διακοπές του καλοκαιριού τελείωσαν και όσο και να αρνείσαι να δεχτείς τη νέα καθημερινότητα, όσο και να ξεφυσάς αντικρίζοντας τη δουλειά στο γραφείο, σκέψου λίγο πιο ρεαλιστικά… Μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι μεσολαβούν 8+ μήνες… Πολύς ο καιρός δεν συμφωνείς;

Συμφωνείς, το γνωρίζω, και ακόμα και αν λησμονείς τις χαλαρές σου στιγμές στο νησί, πλησιάζει η Δευτέρα που θα αποζητάς μια ισορροπημένη διατροφή προκειμένου να υποχωρήσει ο δείκτης της ζυγαριάς σου που ομολογουμένως είχε πάρει την ανιούσα …Πολλά βλέπεις τα ¨διατροφικά ατοπήματα¨ στις διακοπές! Ελπίζω λοιπόν, ότι φέτος θα πετύχει και ότι δε θα τα παρατήσεις όπως πέρυσι ή όπως όλα τα προηγούμενα πέρυσι…

Και επειδή ο αγώνας κρίνεται πάντα στα σημεία, δοκίμασε:

Προγραμμάτισε τα γεύματα σου(2-3 κυρίως γεύματα και 2-3 σνακ) από την προηγούμενη μέρα ώστε να εφοδιάσεις με τα απαραίτητα καύσιμα τον οργανισμό σου. Με αυτό τον τρόπο, διατηρούνται σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και εξασφαλίζεις την απαιτούμενη ενέργεια για την διεκπεραίωση των καθημερινών σου δραστηριοτήτων, επιτυγχάνοντας παράλληλα αύξηση του μεταβολικού σου ρυθμού. Έτσι χωρίς να το καταλάβεις το πρώτο βήμα έχει επιτευχθεί!

Κάνε σωστή επιλογή τροφίμων. Τοποθέτησε στη λίστα σου τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες όπως φρούτα και λαχανικά, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας όπως το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά(τυρί, γιαούρτι),το τυρί και το αυγό και ανεπεξέργαστα προϊόντα ολικής άλεσης. Αμέσως λοιπόν εξασφαλίζεται ποικιλία τροφίμων ,χάρη στα οποία πετυχαίνετε υψηλό αίσθημα κορεσμού με χαμηλό θερμιδικό κόστος και ταυτόχρονα καλύπτονται οι ανάγκες μας σε απαραίτητα μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά.

Και αφού έχεις διαμορφώσει τα γεύματα σου επιλέγοντας τα κατάλληλα τρόφιμα δώσε προσοχή στη μερίδα σου… Το μέγεθος είναι αυτό που μετράει! Προσπάθησε λοιπόν να αποβάλλεις ότι σχετίζεται με τη μερίδα της κλασσικής Ελληνίδας μάνας, τρώγοντας ποσότητες σύμφωνα με τις ανάγκες του οργανισμού σου. Έτσι, έχεις ήδη εξασφαλίσει μειωμένη ενεργειακή πρόσληψη. Το μόνο που απομένει είναι η αύξηση της ενεργειακής σου δαπάνης.

Αύξησε λοιπόν τη φυσική σου δραστηριότητα. Με αυτό τον τρόπο αυξάνονται οι ενεργειακές σου καύσεις και οδηγείσαι στη μείωση του σωματικού σου βάρους. Ακόμη και αν δεν έχεις αποφασίσει ότι αυτή που διανύουμε θα είναι μια γυμναστική σεζόν για σένα, ωστόσο υπάρχουν τρόποι να ενσωματώσεις την κίνηση στη ζωή σου. Ενδεικτικά παραδείγματα θα μπορούσαν να είναι:
o οι δουλειές του σπιτιού που απαιτούν κίνηση(σκούπισμα, σφουγγάρισμα)
o η μετακίνηση με τα πόδια
o αποφυγή χρήσης ανελκυστήρα και κυλιόμενων σκαλοπατιών
o Περίπατος ή βόλτα με το σκύλο

ΝΑΙ… ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ!

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα