Λεπτομερή φωτογραφία της σελήνης από Αστροφωτογράφους
Αστροφωτογράφοι δημιούργησαν λεπτομερή φωτογραφία της σελήνης

Δημοσιεύθηκε

Φωτογραφία της σελήνης με λεπτομερή αποτύπωση κάθε υφής και χρώματος δημοσιεύτηκε από δύο Αμερικανούς αστροφωτογράφους.

Οι αστροφωτογράφοι

Οι Αμερικανοί αστροφωτογράφοι Andrew McCarthy και Connor Matherne δημιούργησαν 250.000 πλάνα ώστε να πετύχουν το τελικό αποτέλεσμα. Προφανώς και άξιζε τον κόπο μιας και μας χάρισαν μια μοναδική φωτογραφική αποτύπωση της σελήνης.

Η ιστορία των αστροφωτογράφων 

Η γνωριμία των Andrew McCarthy και Connor Matherne έγινε πριν χρόνια μέσω των social media. Με κοινό τους σημείο την αστροφωτογραφία συνεργάστηκαν για εννέα μήνες για να δημιουργήσουν την φωτογραφία της σελήνης.

Ο McCarthy, αφιέρωσε ένα βράδυ τραβώντας 200.000 πλάνα της Σελήνης από την Αριζόνα. Ο Matherne,  τράβηξε άλλα 50.000 πλάνα από τη Λουιζιάνα. Στη συνέχεια, συνεργάστηκαν στενά για να συγκροτήσουν τη φωτογραφία, δίνοντας στο πρότζεκτ την επωνυμία «The Hunt for Artemis».

«Νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική παράσταση των διαφόρων δυνατοτήτων που έχουμε και οι δύο», είπε ο Matherne στο My Modern Met. «Ένα πράγμα με το οποίο πραγματικά πειραματιστήκαμε ήταν διαφορετικές μέθοδοι για να συλλάβουμε το χρώμα και να δούμε ποιες θα δώσουν καλύτερη φωτογραφία.

Οπότε υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο διαφορετικές έγχρωμες φωτογραφίες στις οποίες καταλήξαμε. Σίγουρα η μια ήταν καλύτερη από την άλλη, ωστόσο, καταλήξαμε ποια θα χρησιμοποιούμε και θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε στο μέλλον.»

Ένα πράγμα στο οποίο πρακτικά πειραματιστήκαμε ήταν διαφορετικές μέθοδοι για να αιχμαλωτίσουμε το χρώμα και να δούμε ποια είχε ως αποτέλεσμα μια καλύτερη φωτογραφία, οπότε στην πράξη καταλήξαμε σε δύο έγχρωμες φωτογραφίες.

Δες τη φωτογραφία εδώ

Ωστόσο, η μία ήταν σαφώς καλύτερη από την άλλη άρα αυτή ήταν που καταλήξαμε να χρησιμοποιούμε και θα συνεχίσουμε να τη χρησιμοποιούμε στο μέλλον» είπε, μιλώντας στο My Modern Met, ο Matherne.

«Το χρώμα σε αυτή τη φωτογραφία είναι αληθινό, αλλά παρουσιάζεται πιο κορεσμένο, άρα εύκολα το βλέπει το μάτι μας» πρόσθεσε ο McCarthy

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα