Το «κυνήγι» των νόστιμων προϊόντων δεν τελειώνει ποτέ και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γι’ αυτό. Συνεχώς καλούμαι να δοκιμάσω και να απολαύσω παλιά και νέα τρόφιμα και ποτά από Έλληνες παραγωγούς που με την σκληρή δουλειά τους, την φαντασία, την επιμονή και την αφοσίωση στον στόχο τους, έχουν να προσφέρουν το καλύτερο στον τόπο μας αλλά και στο εξωτερικό. Σας παρουσιάζω τρεις γεύσεις που αξίζουν την προσοχή σας…
Έβρεστον, τα ζυμαρικά που τρώγονται ωμά
Παραδοσιακά ποντιακά ζυμαρικά, προψημένα, έτοιμα για κατανάλωση από το σακουλάκι τους, σε λεπτά sticks, από την κυρία Ελένη Βασιλειάδου Κυριακίδου, ιδιοκτήτρια «Βερμίου Γης», η οποία μάλιστα βραβεύτηκε πρόσφατα για αυτή της την ιδέα, από τον όμιλο Μαρινόπουλος, στο πλαίσιο του Προγράμματος Καινοτομίας Ελληνικού Προϊόντος. Πρόκειται για ένα snack που θα αγαπήσετε γιατί είναι απείρως πιο υγιεινό από τα chips και αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό μπίρας ή κρασιού. Ακόμη, είναι οικονομικό και σε μεγάλη συσκευασία. Μπορείτε φυσικά να το απολαύσετε και ζεστό, όπως τα κλασικά ζυμαρικά, αφήνοντάς το για 2 μόνο λεπτά σε βραστό νερό. Μοιάζει αρκετά με noodles. Ενδιαφέρον από κάθε άποψη. Θα τα βρείτε σε επιλεγμένα delicatessen αλλά και στο Not Just Greek Salad, Βαλαωρίτου 17.
Χοχλιοί μπουμπουριστοί σε βαζάκι
Στην ίδια εκδήλωση, βραβεύτηκε άλλο ένα καταπληκτικό προϊόν, για το οποίο πραγματικά δηλώνω γοητευμένη. Ο Χαράλαμπος Καϊάς από την Κρήτη, μας προσφέρει τα «Escargot de crete», χοχλιούς μαγειρεμένους, έτοιμους, μαριναρισμένους σε αγνό παρθένο ελαιόλαδο και διάφορα μυρωδικά, σε υπέροχα μικρά βαζάκια, ιδανικά για δώρο σε ένα καλάθι με άλλα εκλεκτά προϊόντα και φυσικά ελληνικά κρασιά. Θα τα βρείτε σε διάφορες γεύσεις για όλα τα γούστα και είναι έτοιμα για κατανάλωση, χωρίς πολύ κόπο. Τα προσθέτετε απλώς σε μπρουσκέτες, ζυμαρικά ή ό, τι άλλο προτιμάτε κι έχετε στο λεπτό μια ασύλληπτη γκουρμεδιά! Θα τα βρείτε και στο delicatessen Not Just Greek Salad, Βαλαωρίτου 17.
Συκοφάγος γκουρμέ
Πριν λίγες ημέρες δοκίμασα το απόλυτο συνοδευτικό για το ζεστό κόκκινο κρασί ή τη γαργαλιστική σαμπάνια! Μπουκίτσες με αποξηραμένο σύκο Κύμης σε δύο αναπάντεχα ελκυστικές εκδοχές από τον «Συκοφάγο». Πρόκειται για ένα σχετικά νέο προϊόν από 2 δραστήριες γυναίκες με εμπειρία στον χώρο του εμπορίου αλλά και της ζαχαροπλαστικής, με όρεξη για δημιουργία και με καινοτόμες ιδέες για την προβολή του γευστικού σύκου Κύμης. Βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση νέων συνδυασμών αλλά δέχονται γνώμες και απόψεις για να βελτιώνονται και να εξελίσσονται. ‘Έτσι λοιπόν, μού πρόσφεραν τις νοστιμιές τους για να τους πω τη γνώμη μου. Ένα μικρό παστάκι με κανέλα και ροζ πιπέρι με ξετρέλανε με την πικάντικη γεύση του ενώ τα sticks αποξηραμένου σύκου βουτηγμένα σε μπαχαρικά και σοκολάτα γάλακτος είναι πραγματικά μια μοναδική λιχουδιά που ταιριάζει με ένα δυνατό μαύρο τσάι ή μια ζεστή σοκολάτα τα κρύα απογεύματα. Ο «Συκοφάγος» κυκλοφορεί σε διάφορα delicatessens και κάβες σε όλη την Αθήνα.