Κινηματογραφική εμπειρία, σε ένα νησί μόνο για σινεμά με 60 ταινίες

Κινηματογραφική εμπειρία, σε ένα νησί μόνο για σινεμά με 60 ταινίες

Κινηματογραφική εμπειρία, νέοι τρόποι κινηματογραφικής απόλαυσης ή κοινωνικό πείραμα. Όπως και να το πεις σκέφτηκαν να το διοργανώσουν οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ Γκέτεμποργκ στη Σουηδία. Σίγουρα πρόκειται για ένα ευφάνταστο project.

Τη φαντασία τους (και όπως φαίνεται είναι τεράστια) έβαλαν οι διοργανωτές του φεστιβάλ Γκέτεμποργκ και δημιούργησαν μια διαφορετική εμπειρία. Το The Isolated Cinema. Το φεστιβάλ ταινιών καλεί τους θαυμαστές να παρακολουθήσουν μόνοι τους ταινίες, σε ένα σουηδικό νησί, δίνοντας στο φεστιβάλ μια άλλη διάσταση. Έτσι, ένας επιλεγμένος θαυμαστής θα περάσει επτά ημέρες σε ένα απομονωμένο νησί, σε ένα φάρο, με μόνη συντροφιά ταινίες με θέα τη θάλασσα. Μια εβδομάδα, από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου, παρακολούθησης ταινιών, ενώ κινητά τηλέφωνα και υπολογιστής αλλά και βιβλία απαγορεύονται.  Όμως θα έχει αποστολή να βιντεοσκοπεί καθημερινά στιγμές της καθημερινότητας του στο νησί. Για λόγους ασφαλείας, ο επισκέπτης δεν θα είναι εντελώς μόνος, μιας και θα υπάρχει άτομο ειδικά για την ασφάλεια του. Όμως δεν θα μπορούν να έρθουν σε φυσική επαφή, εκτός απροόπτου.

Ο επιλεγμένος θαυμαστής θα μεταφερθεί με πλοίο στο σουηδικό νησί Pater Noster. Ένα από τα πιο όμορφα και δραματικά μέρη σύμφωνα με τον  καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ Jonas Holmberg. Σε συνέντευξη του είπε ότι θέλει να διερευνήσει τη σχέση του κοινού με τις ταινίες υπό ακραίες συνθήκες απομόνωσης  σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας για το άτομο που θα επιλεγεί. Επίσης θα πρέπει να είναι ένα άτομο που λατρεύει τον κινηματογράφο και τις προκλήσεις…

Οι αιτήσεις  γίνονται διαδικτυακά εδώ μέχρι τις 17 Ιανουαρίου και μπορεί να υποβάλει αίτηση όποιος θέλει από όλο τον κόσμο. Είναι αυτονόητο ότι θα ληφθούν υπόψη οι ταξιδιωτικοί κανονισμοί και τα οποιαδήποτε περιοριστικά μέτρα που σχετίζονται με τον Covid-19  Οι διοργανωτές δημιούργησαν ένα ατμοσφαιρικό βίντεο για να προωθήσουν την ιδέα τους που μοιάζει λίγο θρίλερ αλλά δίνει μια γεύση του The Isolated Cinema…

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Γιατί το τραγούδι είναι θεραπευτικός τρόπος έκφρασης
Prev Γιατί το τραγούδι είναι θεραπευτικός τρόπος έκφρασης
Next NASA: εντυπωσιακές εικόνες από το διαστημικό σκάφος Κύκνος
NASA: εντυπωσιακές εικόνες από το διαστημικό σκάφος Κύκνος