Καρναβάλι της Βενετίας: Τελευταία ευκαιρία δωρεάν πρόσβασης
Καρναβάλι της Βενετίας: Τελευταία ευκαιρία δωρεάν πρόσβασης

Δημοσιεύθηκε

Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες περιμένουν με ανυπομονησία να απολαύσουν το καρναβάλι της Βενετίας φέτος, μήπως για τελευταία φορά, προτού τεθεί σε ισχύ το πολυσυζητημένο μέτρο του εισιτηρίου που σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό των επισκεπτών.

Το Καρναβάλι, που αποτελεί από μόνο του έναν πολιτιστικό θησαυρό με ρίζες στον Μεσαίωνα, είναι γνωστό για τις μοναδικές μάσκες του και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του.

Το φετινό Καρναβάλι της Βενετίας θα φιλοξενήσει περισσότερα από 50 σόου στο διάστημα από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου. Το 2023, το Καρναβάλι προσέλκυσε δύο εκατομμύρια επισκέπτες και είχε σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στην πόλη, με τα έσοδα να ανέρχονται σε τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Βενετία, με τα γραφικά κανάλια και τα αναγεννησιακά της κτίρια, έχει πληγεί από τον μαζικό τουρισμό εδώ και χρόνια. Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, η πόλη θα εφαρμόσει ένα πιλοτικό μέτρο που θα τεθεί σε ισχύ από τις 25 Απριλίου με στόχο να περιορίσει τον αυξανόμενο αριθμό των επισκεπτών της μιας ημέρας.

Οι τουρίστες αντιμετωπίζουν την προοπτική επιβολής ενός εισιτηρίου πέντε ευρώ για την είσοδό τους στην πόλη. Αυτό το μέτρο έχει ως στόχο όχι μόνο να περιορίσει τον αριθμό των επισκεπτών, αλλά και να δώσει μια εικόνα μιας καλύτερα οργανωμένης προσέγγισης στον τουρισμό.

Ορισμένοι ντόπιοι ανησυχούν ότι οι νέοι κανονισμοί μπορεί να δυσκολέψουν την καθημερινότητά τους, κυρίως σε όσους ζουν κοντά στη Βενετία και είναι συνήθως εξαιρεμένοι από τη χρέωση του εισιτηρίου.

Παρόλα αυτά, πολλοί επισκέπτες αναμένουν με ενδιαφέρον το φετινό Καρναβάλι της Βενετίας για να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει η Βενετία, ίσως για τελευταία φορά χωρίς το βάρος του εισιτηρίου εισόδου.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα