Ίσες ευκαιρίες για τους λύκους, του Μιχάλη Παπαμιχαήλ

Δημοσιεύθηκε

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Αυγή», οι εισαγγελικές έρευνες για το σκάνδαλο των υποβρυχίων εμπλέκουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Επιπλέον, στο δημοσίευμα παρουσιάζεται η μεθόδευση της κυβέρνησης να συγκαλύψει το θέμα, καθώς με το κλείσιμο της συνόδου της ολομέλειας για την θερινή περίοδο, τα ενδεχόμενα αδικήματα των δύο πρωτοκλασάτων της συγκυβέρνησης παραγράφονται. Ιδού, λοιπόν, το αυτονόητο… Είναι απαράδεκτο να μας εντυπωσιάζει η μεθόδευση-συγκάλυψη από μέρους της κυβέρνησης. Αντίθετα, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι αυτή η μεθόδευση προβλέπεται και καλύπτεται νομικά. Δηλαδή, μαζί με την ολομέλεια της Βουλής, πάνε παραλία η Δικαιοσύνη και η ηθική τάξη.

flust.gr- www.ipaper.gr (1)

Το χειρότερο και το πλέον βαρετό με αυτή την ειδησεογραφία και αυτό τον σχολιασμό είναι ο αναπόφευκτος αποφθεγματικός, ηθικοπλαστικός και διδακτικός χαρακτήρας του συμπεράσματος. Εν προκειμένω, η άγνοιά μας για το νομικό πλαίσιο που προστατεύει τους λύκους, αντί τα πρόβατα. Αυτά τα ζητήματα δεν προσφέρονται για συζήτηση! Αποτελούν έμπνευση για να πάρεις ένα τσεκούρι και να πας στην πόρτα του Βαγγέλη Βενιζέλου και της Πόπης Παπανδρέου… αλλά το ζητούμενο πρέπει να είναι η συζήτηση, όχι η βία εν βρασμώ.

Το πιο ενδιαφέρον -και καθόλου βαρετό- κομμάτι αυτής της ιστορίας είναι τα πραγματολογικά στοιχεία του κανονισμού που επιτρέπει την παραγραφή, δηλαδή οι περιπτώσεις που εφαρμόστηκε στο παρελθόν και το νομοθετικό παρασκήνιο που τον αφορά. Καθότι δεν πληρώνομαι αρκετά για να κάνω αυτή την έρευνα, παραμένω με το μόριο ανά χείρας και αναρωτιέμαι γιατί δεν την κάνουν οι πολλοί φοβεροί και τρομεροί που υποτίθεται ότι γι’ αυτό πληρώνονται. Και αυτό το ερώτημα μπορεί να φαίνεται ρητορικό, αλλά δεν είναι καθόλου, αν λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν ΜΜΕ προσφιλή στην αντιπολίτευση. Προφανώς, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση -και όχι τον κανονισμό- διότι ο κανονισμός τον εξυπηρετεί, τον έχει εξυπηρετήσει στο παρελθόν ή θα τον εξυπηρετήσει στο μέλλον.

Σε αυτό το σημείο βρίσκω ένα θέμα για συζήτηση… Φαίνεται ότι η αντιπολίτευση δεν αποτελεί εξαίρεση στις εκτροπές του πολιτικού μας συστήματος, και μάλλον μας κοροϊδεύει! Προφανώς δεν κάνει έλεγχο, απλά κάνει κριτική. Η κριτική είναι το πιο εύκολο πράγμα, ακόμα και η καλή κριτική είναι πιο εύκολη κι από την ορθογραφία. Ίσως θα μπορούσαμε να παραχωρήσουμε κάποια εκτελεστικά καθήκοντα στην αντιπολίτευση… Ειδικά αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση δεν εκπροσωπεί παρά μια μίζερη μειοψηφία, αφού 3 στους 10 είναι πλέον αρκετοί για να βγάλουν πρώτο κόμμα. Γιατί να μην έχει και η αντιπολίτευση μια ευκαιρία να λάμψει ή να εκτεθεί; Δεν θα προτείνω συγκεκριμένα καθήκοντα, γιατί ούτε γι’ αυτό πληρώνομαι αρκετά.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα