Η σειρά Borgen ξανά στις οθόνες μετά από εννέα χρόνια
Η σειρά Borgen ξανά στις οθόνες μετά από εννέα χρόνια

Δημοσιεύθηκε

Η σειρά Borgen επιστρέφει στις τηλεοπτικές οθόνες μέσω Netflix, μετά από σχεδόν μια δεκαετία. Η δανέζικη τηλεοπτική σειρά είχε μεγάλη τηλεθέαση όπου και αν προβλήθηκε από το 2010 έως το 2013.

Οι πολιτικοί συνασπισμοί της Ευρώπης

Το Borgen ήταν μια πολιτικού περιεχομένου σειρά όπου παρουσίαζε τα πολιτικά παιχνίδια και τις ίντριγκες στο πολιτικό σύστημα της Δανίας. Ένα σύστημα που όπως και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες χαρακτηρίζεται από την περιπλοκότητα των πολιτικών συνασπισμών.

Η πρωταγωνίστρια της σειράς  Birgitte Nyborg ( Sidse Babett Knudsen), υποδυόταν στις πρώτες 2 σεζόν την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Δανίας. Ενώ στην τρίτη σεζόν επανήλθε με δικό της κόμμα.

Μέσα από τη σειρά παρουσιάστηκαν οι συμβιβασμοί, οι φιλελεύθερες αξίες αλλά και οι πολλαπλοί γυναικείοι ρόλοι στις σύγχρονες κοινωνίες. Μάλιστα, υπήρξε προφητική μιας και μερικά χρόνια αργότερα οι Δανοί απέκτησαν πραγματικά την πρώτη γυναίκα  πρωθυπουργό, την Helle Thorning-Schmidt.

Εννέα χρόνια αργότερα το Borgen επιστρέφει και η τέταρτη σεζόν του δείχνει πώς έχουν αλλάξει η Δανία και η Ευρώπη. Η πλοκή επικεντρώνεται στην Nyborg που είναι είναι πλέον υπουργός Εξωτερικών σε μια κυβέρνηση συνασπισμού που απαρτίζεται κυρίως από γυναίκες. Κάτι που όντως συμβαίνει στις Σκανδιναβικές χώρες.

Ενώ όπως φαίνεται θα αγγίξει θέματα ρατσισμού πολιτικής ορθότητας αλλά και την ριζοσπαστικότητα της νεολαίας και την διεθνή πολιτική.

Ενώ, αγγίζει επίκαιρα θέματα στη διεθνή πολιτική σκηνή όπως της οικολογίας και της ενεργειακής κρίσης.  Σύμφωνα με το Business Newspress η σεζόν έχει έναν γενικότερο τόνο απαισιοδοξίας. Μια δεκαετία πριν απεικόνιζε μια  αξιοζήλευτη Δανία, όπου οι πολιτικοί αντιπαρατίθενται για κοινωνικά θέματα. Τώρα, οι στόχοι φαίνονται αόρατοι με την Ευρώπη να έχει ξεμείνει από επιλογές.

Η σειρά  Borgen θα προβληθεί στο Netflix

Το Netflix έχει ανακοινώσει ότι η νέα σεζόν του Borgen θα κάνει πρεμιέρα κάποια στιγμή μέσα στο 2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά είναι σε αποκλειστικότητα στο Netflix παντού, εκτός από τη Δανία. Αυτό συμβαίνει επειδή η σειρά προβλήθηκε μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου 2022 στο DR1.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα