Η Θεατρική Ομάδα ριSκο, σε συνεργασία με το Αβέρτο Θέατρο, παρουσιάζει το έργο του Γάλλου φιλόσοφου και συγγραφέα Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου. Με την υποστήριξη του γαλλικού ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, η ομάδα ριSκο συμμετέχει στις Θεατρικές Πρεμιέρες 2015 που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς την Παρασκευή 6, Σάββατο 7 στις 21:00, Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», Μεταμορφώσεως 7-9.
Ένα έργο σύγχρονο και κλασικό, σκληρό, δραματικό, αληθινό, που έχει στον πυρήνα του εξαρτώμενες οικογενειακές σχέσεις, αγάπης και μίσους. Η νοσταλγία του εξόριστου γιού, του «ξένου», που επιθυμεί να ξαναβρεί την οικογένειά του, την πατρίδα του, θα φέρει σε σύγκρουση τη λογική και το συναίσθημα. Το σκοτάδι και το φως. Τέσσερα πρόσωπα, ήρωες μια σύγχρονης τραγωδίας, και ένα πέμπτο, βουβό, ενός αινιγματικού υπηρέτη, που «σκηνοθετεί» την εξέλιξη της δράσης. Ένα έργο σε ένα σκηνικό, χωρίς πόρτες, χωρίς παράθυρα, χωρίς διέξοδο διαφυγής, με μια αναπόφευκτη είσοδο, αυτήν της γέννησής , σ’ ένα κόσμο όπου το μοιραίο κυριαρχεί. Ένα έργο επαναστατικό, και κατά βάθος αισιόδοξο, γιατί περιέχει την ηθική της ειλικρίνειας, που μιλά για ένα σύμπαν όπου όλα συνωμοτούν για να εκτροχιάσουν τον ανθρωπισμό μας, σε μια Ευρώπη θλιβερή, χωρίς ορίζοντα.
Η Ομάδα ριSκο ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2009 με τη μορφή μη κερδοσκοπικής εταιρείας. Στη δημιουργία της οδήγησαν τόσο η εμπειρία των μελών της από διάφορα θεατρικά εργαστήρια και θεατρικές ομάδες της πόλης, όσο και η επιθυμία να κάνουν θέατρο στη Θεσσαλονίκη. Είναι μια ομάδα που επιμένει να λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα με το πνεύμα της συλλογικότητας. Εμψυχωτής της ομάδας και σκηνοθέτης, στις περισσότερες παραστάσεις της, ο Βαγγέλης Οικονόμου. Η θεατρική ομάδα ριSκο, χωρίς μόνιμη θεατρική στέγη, φιλοξενείται στο “Αβέρτο Θέατρο” με το οποίο συνεργάζεται από την ίδρυσή του.
Πότε: Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 στις 21:00 Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 στις 19:00
Πού: Δημοτικό Θέατρο «Mελίνα Μερκούρη», Μεταμορφώσεως 7-9, Καλαμαριά
Τιμές εισιτηρίων: 10 € (Κανονικό) – 8 € (Μαθητικό – Φοιτητικό) – 5 € (Κάρτα ανεργίας –ατέλειες)
Πληροφορίες- κρατήσεις Θέσεων: 6943 649 009
E-mail: omadarisko@yahoo.gr,
www.facebook.com/Omada Risko
Website: www.avertotheatro.gr
Συντελεστές:
Συγγραφέας: Albert Camus
Μετάφραση: Θεατρική ομάδα ριSκο
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Οικονόμου
Σκηνικά: Ειρήνη Ατματζίδου
Κοστούμια: Νάσια Χάρη
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης
Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Οικονόμου
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Τσόπας
Βοηθοί φωτιστή: Σταματία Σαπατόρη – Νάσια Λάζου
ΔΙΑΝΟΜΗ:
ΜΑΡΘΑ: Αγγέλα Μπολέτση
ΜΗΤΕΡΑ: Λίλη Λαμπούδη
ΥΠΗΡΕΤΗΣ: Γιώργος Τσόπας
ΓΙΑΝ: Ορέστης Παλιαδέλης
ΜΑΡΙΑ: Έλενα Δαμίγου
Χειρισμός κονσόλας φωτισμού -ήχου: Σταματία Σαπατόρη – Νάσια Λάζου
Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Βούλγαρη
Teaser: Σιδέρης Νανούδης
Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Αντώνης Ντεβετζιδάκης
Δημόσιες σχέσεις & Επικοινωνία: Λίλη Λαμπούδη
Συμπαραγωγή: Αβέρτο Θέατρο -Θεατρική Ομάδα ριSκο