Η κολεξιόν του οίκου Ντιόρ 2021, εμπνεύστηκε από τις κάρτες ταρώ

Η κολεξιόν του οίκου Ντιόρ 2021, εμπνεύστηκε από τις κάρτες ταρώ

Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του οίκου Ντιόρ εμπνεύστηκε από την μυστικιστική άποψη στις κάρτες ταρώ.

 

Η Μαρία Γκραζιά Τσιουρί Creative Director της Dior συνέδεσε τα μυστικιστικά μονοπάτια της μοίρας με τις ημέρες της πανδημίας και την ανθρωπότητα. Έτσι, επέλεξε να σχεδιάσει τη συλλογή της χρησιμοποιώντας τις υπέροχες κάρτες ταρώ Visconti-Sforza, που συμβολίζουν τη μεγάλη Αρκάνα. Η νέα κολεξιόν του οίκου Ντιόρ αφηγείται μια ιστορία που γιορτάζει τη μαγική ομορφιά των θρησκευτικών τεχνών. Ενώ, για δεύτερη φορά, ο σκηνοθέτης Matteo Garrone έστησε ένα κινηματογραφικό concept υψηλών προδιαγραφών. Μια ιστορία με επίκεντρο ένα κορίτσι σε ένα κάστρο και έναν λαβύρινθο που αντιπροσωπεύει τον εσωτερικό εαυτό. Η ιστορία ξετυλίγεται καθώς κάθε φιγούρα που συναντά αποτελεί και μια απόφαση ζωής. Οι κορσέδες οι εντυπωσιακές ρόμπες και τα ρομαντικά φορέματα ακολουθούν συμβολικούς συνδέσμους με την ιστορία των ταρώ και απογειώνουν τη νέα κολεξιόν του οίκου Ντιόρ

Με την βιομηχανία της μόδας να περνάει δύσκολες στιγμές με τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο λόγω της πανδημίας οι σχεδιαστές προσπαθούν να προβλέψουν τις μελλοντικές συμπεριφορές των καταναλωτών και των αγορών. Η δημιουργική φαντασία των οίκων, μας έχει δώσει εξαιρετικές ψηφιακές επιδείξεις μόδας σε όλη της διάρκεια της πανδημίας. Η τέχνη της μόδας συνεχίζει να δημιουργεί και να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες αποδεικνύοντας ότι είναι μέρος της πολιτισμικής ταυτότητας.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Ανακύκλωση χριστουγεννιάτικων δέντρων, σε ανθρακούχο νερό
Prev Ανακύκλωση χριστουγεννιάτικων δέντρων, σε ανθρακούχο νερό
Next Οι digital nomads βρήκαν το τέλειο μετακινούμενο γραφείο
Οι digital nomads βρήκαν το τέλειο μετακινούμενο γραφείο