Η επαγγελματική εξουθένωση είναι παγκόσμιο φαινόμενο
Η επαγγελματική εξουθένωση είναι παγκόσμιο φαινόμενο

Δημοσιεύθηκε

Τι είναι το δικαίωμα επισκευής προϊόντων που προωθεί το ΕΚ

Τι είναι το δικαίωμα επισκευής προϊόντων

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε νέα μέτρα για την προώθηση στο “δικαίωμα επισκευής” με στόχο τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μαζικής κατανάλωσης. Οι ευρωβουλευτές

Διαβάστε περισσότερα...

Επαγγελματική εξουθένωση ή burn out είναι μια φράση που ακούγεται πολύ συχνά και μάλλον όλοι έχουμε νιώσει. Και όπως φαίνεται, πλέον, oι διαστάσεις της έχουν γίνει τόσο μεγάλες ώστε να μιλάμε για διεθνή κρίση

Διεθνής κρίση

Η επαγγελματική εξουθένωση φαίνεται να πλήττει εκατομμύρια εργαζομένους σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με έρευνες είναι μια διεθνής κρίση που αφορά εταιρίες οργανισμούς και εργαζομένους και επηρεάζει δραματικά την καθημερινότητα.

Για τις επιχειρήσεις, η επαγγελματική εξουθένωση επηρεάζει την παραγωγικότητα, αλλά και την ικανότητα διαχείρισης κρίσεων.

Έρευνα της Microsoft

Η  Microsoft ρώτησε 20.000 άτομα σε 11 χώρες σε όλο τον κόσμο και διαπίστωσε ότι σχεδόν το 50% των εργαζομένων είναι εξουθενωμένα λόγω δουλειάς. Ενώ, και το 53% των διευθυντών δήλωσαν το ίδιο

Στην έρευνα συμμετείχαν εκπρόσωποι από διάφορους κλάδους και από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Κίνα, την Ινδία, την Ιαπωνία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ποια χώρα είναι πρώτη στην επαγγελματική εξουθένωση

Σε άλλη έρευνα διαπιστώθηκε ότι ότι τρεις στους 10 Ιρλανδούς υπαλλήλους δήλωναν εξουθενωμένοι «πολύ συχνά» ή «πάντα».

Ανάμεσα σε 12.000 εργαζομένους σε 11 ευρωπαϊκές χώρες οι εργαζόμενοι στην Ιρλανδία υποφέρουν από επαγγελματική εξουθένωση και στρες πιο συχνά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αλλά και οι γυναίκες φαίνεται να υπόφερουν περισσότερο από το burn out και ειδικά στην Ασία. Με συμπτώματα όπως κατάθλιψη και άγχος σε μεγαλύτερο βαθμό από τους άνδρες εργαζόμενους.

Τι γίνεται με τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ

Μια άλλη νέα έρευνα διαπίστωσε ότι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων υποφέρουν από επαγγελματική εξουθένωση.

Το 48% των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων δήλωσε ότι είχε βιώσει εξουθένωση τον περασμένο μήνα. Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι «Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που προσδιορίζονται επίσης ως φροντιστές είναι πιο πιθανό να πουν ότι υπέστησαν επαγγελματική εξουθένωση τον περασμένο μήνα (53%) σε σχέση με άλλους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Ομοίως, οι γυναίκες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων (53%) είναι πιο πιθανό να πουν ότι υπέστησαν επαγγελματική εξουθένωση τον περασμένο μήνα σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους (41%).

Η έρευνα του Capital One διεξήχθη μεταξύ 25 Αυγούστου και 9 Σεπτεμβρίου 2022, σε δείγμα 1.295 ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων 115 ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων που ξεκίνησαν την επιχείρησή τους τουλάχιστον πριν από δύο χρόνια, αλλά αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία του Covid στις 11 Μαρτίου, 2020.

Ως μικρές επιχειρήσεις ορίζονται εκείνες με συνολικά ετήσια έσοδα μικρότερα από 20 εκατομμύρια $.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα