Η δύναμη του Συν (+) στο TEDxThessaloniki, του Βαγγέλη Γεωργίου

Δημοσιεύθηκε

Το ΤΕD πάει Θεσσαλονίκη όπου για 10 ολόκληρες ώρες, 13 ξεχωριστοί ομιλητές, 4 performers και παράλληλες δράσεις και εκπλήξεις, θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας. To φετινό TEDxThessaloniki, που θα πραγματοποιηθεί στο Ολύμπιον, με θέμα “Η Δύναμη του Συν (+)” θα αναδείξει τη σπουδαιότητα του να προσθέσει ο καθένας από εμάς ένα ή περισσότερα “συν” στη ζωή του, τη δύναμη να συνεργάζεσαι, να συνθέτεις, να συμμετέχεις, να συνυπάρχεις, τη δύναμη να συνεχίζεις.

Οι ομιλητές, προερχόμενοι από τους χώρους της εκπαίδευσης, του εθελοντισμού, της επιχειρηματικότητας, της τέχνης, του ακτιβισμού και της τεχνολογίας, θα διαδώσουν ιδέες για το πώς η δύναμη του “συν” γίνεται πράξη: στη σχέση ενός χαρισματικού καθηγητή με τους μαθητές του, στα παιχνίδια της μνήμης, στο επιχειρείν των πολλών, σε μια στρατηγική για αλλαγή και στην τεχνολογία χωρίς στερεότυπα.

Πέρυσι το κοινό κάθε ηλικίας έζησε την εμπειρία του TEDxThessaloniki στο οποίο 700 ανήσυχα μυαλά βρέθηκαν μέσα στην αίθουσα του Ολύμπιον ενώ άλλοι 5.000 θεατές, από 52 διαφορετικές χώρες, παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω webcast. Φέτος όμως θα είναι η πρώτη χρονιά που θα φιλοξενηθούν αρκετοί ομιλητές από τη Θεσσαλονίκη, με πρώτο της εκδήλωσης τον Ευθύμη Παπατζίκη, διακεκριμένο μουσικό, ερευνητή και καθηγητή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εκπαιδευτική ψυχολογία και τη νευροεπιστήμη που με την ομιλία του στο TEDxThessaloniki θα μας λύσει απορίες όπως γιατί ο εγκέφαλός μας καταλαβαίνει πρώτα το τραγούδι και μετά τις λέξεις; Τη δική της εμπειρία για τη δύναμη του συν μέσα από την ιστορία της με τον καρκίνο και τον εθελοντισμό θα μοιραστεί μαζί μας η Περσεφόνη Μίττα. Τη σκυτάλη μετά θα πάρει ο νέος επιχειρηματίας Χρήστος Στεργίου, ιδρυτής του TrueGreece που έχει χαρακτηριστεί από το Conde Nast Traveller ως ένας από τους κορυφαίους ειδικούς για ταξίδια στην Ελλάδα. Ο τέταρτος ομιλητής του TEDxThessaloniki είναι ο ταλαντούχος, πνευματώδης, δανδής, gentleman, ανατρεπτικός, και καθημερινή πηγή έμπνευσης από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές ο συγγραφέας, ραδιοφωνικός παραγωγός, ηθοποιός και περφόρμερ Κωνσταντίνος Τζούμας, που θα συζητήσει μαζί μας στη σκηνή του Ολύμπιον μια ιδέα που τον απασχολεί.

Ο 5ος ομιλητής είναι ο χαρισματικός δάσκαλος, ο Ηλίας Καλογήρου που μέσα από μια πρωτότυπη μέθοδο διδασκαλίας που εφαρμόζει, παρουσιάζει τα φυσικά φαινόμενα με τη βοήθεια εποπτικών μέσων διδασκαλίας, κάνοντας έτσι την όλη διαδικασία πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Στη συνέχεια τον λόγο θα πάρει η Belinda Parmar που μέσω του οργανισμού Lady Geek έχει ως στόχο να επηρεάσει τον τρόπο που προωθούνται τα προϊόντα τεχνολογίας στις γυναίκες, αλλά και να παρακινήσει νεαρά κορίτσια να ακολουθήσουν τον δρόμο της τεχνολογίας .

Με μόλις 1 στους 4 να παίρνουν το πολυπόθητο χαρτάκι την προηγούμενη χρονιά, η ζήτηση για τα εισιτήρια είναι ακόμα μεγαλύτερη φέτος. Πλησιάζουμε λοιπόν στο 3ο συνεχόμενο sold out event για το TEDxThessaloniki.

ΠΟΥ: Ολύμπιον
ΠΟΤΕ: Σάββατο 13 Απριλίου 2013
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: εδώ

Ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα