Η ανδρική μόδα και η εξέλιξη της σε ένα βιβλίο
Η ανδρική μόδα και η εξέλιξη της σε ένα βιβλίο

Δημοσιεύθηκε

Η ανδρική μόδα και οι σημαντικές στιγμές της αναδεικνύονται στο βιβλίο «The Men’s Fashion Book» που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Δεκεμβρίου από τον εκδοτικό οίκο Phaidon.

Εκατοντάδες  σχεδιαστές ενδυμάτων, γνωστά brands,φωτογράφοι και σχεδιαστές αλλά και όλοι όσοι αποτελούν τη βιομηχανία της μόδας συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο.

Οι στυλιστικές επιλογές γνωστών αστέρων του σινεμά και της μουσικής αναδεικνύονται φωτίζοντας την ιστορία στην ανδρική μόδα. Όπως σημειώνεται στην περιγραφή: Μετά την εποχή του δανδισμού του Μπο Μπρούμελ και μετά τη Βιομηχανική Επανάσταση, η ανδρική μόδα έγινε εξαιρετικά κομφορμιστική.  Oλοένα και περισσότεροι άνθρωποι έμπαιναν σε έναν αστικό χώρο εργασίας, άκαμπτο με πρότυπα και πεποιθήσεις για τον ανδρισμό. Μαύρα, καφέ, μπλε και, τελικά, γκρι, φανελένια κοστούμια… οφείλονταν περισσότερο στην ιδέα ενός άνδρα με στολή παρά σε ένα μέσο αυτοέκφρασης. Tη δεκαετία του 1960 άρχισε η αλλαγή και συνεχίζεται μέχρι σήμερα

Το βιβλίο καταγράφει τα 500 σημαντικότερα ονόματα της ανδρικής μόδας τα τελευταία 200 χρόνια με αλφαβητική σειρά. Από τον εμβληματικό Τζόρτζιο Αρμάνι αλλά και τους Κιμ Τζόουνς και Βίρτζιλ Άμπλο.

Η ανδρική μόδα αναλύεται συστηματικά στο βιβλίο και αναδεικνύονται όλα τα στυλ που μεσουράνησαν εδώ και 200 χρόνια. Αλλά και οι σύγχρονες αναθεωρήσεις όσον αφορά τη χρήση υφασμάτων νέας τεχνολογίας, η οικολογική αντίληψη και το streetwear

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα