Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε στο site mythicalpeloponnese.gr για την τουριστική προβολή της Πελοποννήσου. Ένα site γεμάτο εικόνες και πληροφορίες για την μυθική Πελοπόννησο.
Με ενότητες όπως η γη των μύθων με την μυθολογική περιήγηση στους τόπους του Ηρακλή διαβάσαμε επίσης: «Η Πελοπόννησος όμως είναι – μαζί με την Τροία – το συναρπαστικό σκηνικό και των Ομηρικών επών. Εδώ στα δάση, τα ποτάμια και τα αρχαία λιμάνια της Πελοποννήσου, ζωντανεύουν σκηνές από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, εδώ είναι το παλάτι του αρχιστράτηγου Αγαμέμνονα, εδώ τα παλάτια του Νέστορα και του Μενέλαου, εδώ έλαβε χώρα η απιστία της Ελένης και τόσα άλλα. Και από όλες της περιοχές της Πελοποννήσου η Σπάρτη και η Αργολίδα είναι πιο γερά δεμένες με τους μυθολογικούς κύκλους και τα Ομηρικά έπη. Το να ταξιδεύεις σε αυτούς τους μυθικούς τόπους είναι αλήθεια ένας τρόπος να ξαναδιαβάσεις δύο από τα πιο συγκλονιστικά κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.»
Στην ενότητα Δραστηριότητες – Περιπέτεια γίνεται αναφορά στον αγροτουρισμό και την γνωριμία με την φύση της Πελοποννήσου: Το τοπίο της Πελοποννήσου έχει μια υπόγεια δύναμη που την ανακαλύπτεις συνέχεια καθώς το ταξιδεύεις, καθώς ανηφορίζεις στα βορινά χωριά της Λακωνίας, καθώς στριφογυρίζεις μέσα στις φραγκοσυκιές της Μέσα Μάνης, καθώς περπατάς στα ασκηταριά του Καβομαλιά και τα απολιθωμένα παράκτια δάση του, καθώς κατηφορίζεις τις αμέτρητες στροφές στο Κυπαρίσσι, διασχίζεις τους ατελείωτους αργολικούς ελαιώνες και ακολουθείς τους δρόμους του μύθου στην ορεινή Κορινθία στο Φενεό, την Τιτάνη και τη Νεμέα. Η περιήγηση στο Μοραΐτικο τοπίο δεν σταματάει ποτέ να σε εκπλήσσει όσες φορές και να το ταξιδέψεις. Όμως στη μυθική γη της Πελοποννήσου απλώνονται και οι περίφημοι αμπελώνες της Νεμέας και της Μαντινείας, τα αμπελοτόπια της Μεσσηνίας και οι πειραματικές καλλιέργειες της Λακωνίας και της Αργολίδας.
Γύρω από το κρασί και το λάδι γεννιούνται αμέτρητες γνωστές κι άγνωστες γεύσεις και συνταγές: Παστέλια, λαγγίτες, λαδόπιτες, λαδομουστοκούλουρα, θα προσθέσουν νοστιμιά στην εμπειρία του ταξιδιού μαζί με άλλα αξιομνημόνευτα τοπικά προϊόντα όπως τα σύκα, τα σταφύλια, τα Βατικιώτικα κρεμμύδια, τα αργείτικα πεπόνια, τα εσπεριδοειδή από την κοιλάδα του Ευρώτα, τα διάσημα μέλια της Μέσα Μάνης, τη κορινθιακή σταφίδα,το Αγιωργίτικο σταφύλι,διαβάσαμε στην ενότητα Οινοπαραγωγική Νεμέα
Μια εξαιρετική δουλειά που έγινε για την τουριστική προώθηση της Πελοποννήσου και αξίζει τα συγχαρητήρια μας.
Tο έργο χρημοτοδοτήθηκε απο πόρους της Ευρωπαικής Ένωσης μέσω του Προγράμματος Συνδυασμένες Ενέργειες Τουριστικής Προβολής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι.
Εξαιρετικό και το βίντεο με το logo Region of Peloponnese όπως και το officiall video που αξίζει να τα δείτε.