Γιατί το Instagram Live είναι το μέσο για να χτίσετε πιστούς ακολούθους
Γιατί το Instagram Live είναι το μέσο για να χτίσετε πιστούς ακολούθους

Δημοσιεύθηκε

Οι πιστοί ακόλουθοι στο instagram είναι ο στόχος για κάθε brand που θέλει να έχει αποτελεσματική παρουσία στην πλατφόρμα. Και αυτό γιατί προσφέρει μια άμεση σύνδεση με τους ακολούθους και εδραίωση της επωνυμίας.

Τι καλύτερο από το να μπορείς να συνδεθείς live και να έχεις την ευκαιρία να αλληλεπιδράσεις με το κοινό σου. Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα για το πώς το instagram live μπορεί να χτίσει σχέση εμπιστοσύνης και δημιουργία αφοσίωσης. Ενώ είναι και αποτελεσματικός τρόπος για έχετε πιστούς ακολούθους με αλληλεπίδραση

  • Το 80% του κοινού  προτιμά να παρακολουθεί μια ζωντανή ροή παρά να διαβάζει μια ανάρτηση ιστολογίου
  • Το 82% του κοινού προτιμά να παρακολουθεί μια ζωντανή ροή παρά να βλέπει μια ανάρτηση κοινωνικών μέσων
  • Το 67% του κοινού που παρακολούθησε μια ζωντανή ροή αγόρασε ένα εισιτήριο για ένα παρόμοιο συμβάν την επόμενη φορά που συνέβη

Άλλωστε, ο τελευταίος χρόνος έχει δείξει ότι ο κόσμος αποζητά την οπτικοακουστική σύνδεση όσο ποτέ. Μια τάση που θα παραμείνει και θα εξακολουθήσει να είναι δημοφιλή. Βέβαια είναι σημαντικό να χρησιμοποιείται με τους σωστούς τρόπους και για τους σωστούς λόγους, ώστε να επιτυγχάνει τους στόχους του. Η φαντασία και οι έξυπνες κινήσεις είναι αυτές δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Ορίστε λοιπόν τον στόχο και οργανώστε ένα σχέδιο για να τον πετύχετε. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ορίσετε συγκεκριμένα και μετρήσιμα τι θέλετε να πετύχετε σε κάθε instagram live.  Όπως πχ Θέλω να έχω 100 παραπάνω ακολούθους σε μια εβδομάδα γιατί τότε θα λανσάρω ένα νέο προϊόν που τους αφορά.

Θέτοντας συγκεκριμένο στόχο μπορείτε να δημιουργήσετε και το ανάλογο θέμα για το instagram live που θέλετε να κάνετε. Κατόπιν σημειώστε τι ανάγκες μπορεί να καλύψει το νέο προϊόν που θέλετε να λανσάρετε και πως θα το παρουσιάσετε. Απαντήστε στα γιατί και στα πως και μπείτε στη θέση του κοινού. Επίσης, σκεφτείτε τι συμβουλές θα μπορούσατε να μοιραστείτε μαζί τους. Οι επιλογές είναι απεριόριστες από QA μέχρι συνεντεύξεις με influencers για να δώσετε στο κοινό σας την καλύτερη σας εικόνα.

Το Instagram Live σάς προσφέρει μια τέλεια πλατφόρμα για να αλληλεπιδράτε με τους πελάτες σας σε πραγματικό χρόνο. Έτσι δημιουργείτε μια σχέση εμπιστοσύνης και μπορείτε να έχετε πιστούς ακολούθους στην πλατφόρμα. Αυτό βέβαια όπως και στην κανονική ζωή απαιτεί χρόνο, ενέργεια προσπάθεια και συνεχή αλληλεπίδραση.

Η Nettings Agency Branding Your Presence προσφέρει με επαγγελματισμό γνώση και εμπειρία, υπηρεσίες που θα βοηθήσουν την επιχείρηση σας να έχει αποτελεσματική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα