Γιατί η Γαλλία απαγoρεύει τις σύντομες πτήσεις

Γιατί η Γαλλία απαγoρεύει τις σύντομες πτήσεις

Οι σύντομες πτήσεις πρέπει να αντικατασταθούν από το ταξίδι με τρένο για περιβαλλοντολογικούς λόγους. Με αυτό το σκεπτικό η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να απαγορέψει τις σύντομες πτήσεις στη Γαλλία.

Σύμφωνα με την γαλλική ένωση καταναλωτών η μείωση στις σύντομες αεροπορικές πτήσεις θα συμβάλει καθοριστικά στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. “Κατά μέσο όρο, το αεροπλάνο εκπέμπει 77 φορές περισσότερο CO2 ανά επιβάτη από το τρένο σε αυτές τις διαδρομές, παρόλο που το τρένο είναι φθηνότερο και ο χρόνος που χάθηκε περιορίζεται σε 40 λεπτά”, ανέφερε.Ενώ επισημαίνεται και το θέμα του κόστους που είναι πολύ φθηνότερο στα ταξίδια με τρένο.

Τα μέτρα θα επηρεάσουν τα ταξίδια μεταξύ Παρισιού και πόλεων, όπως η Ναντ, η Λυών και η Μπορντό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η γαλλική κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρά το θέμα μιας και δέχεται προτάσεις την εφαρμογή ακόμη αυστηρότερων κανόνων. Η ένωση πολιτών για το κλίμα της Γαλλίας, δημιουργήθηκε από τον Πρόεδρο Emmanuel Macron το 2019.. Τώρα, προτείνει να μην πραγματοποιούνται αεροπορικά ταξίδια διάρκειας λιγότερο από τέσσερις ώρες. Ενώ προτείνει οι πολίτες να χρησιμοποιούν περισσότερο τα τρένα. Το θέμα έχει μπει στο τραπέζι των συζητήσεων και στις ΗΠΑ όπου ο Μπάιντεν δέχεται πιέσεις για να επενδύσει σε σιδηροδρόμους.

Σύμφωνα με μελέτες οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ο πιο φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος ταξιδιού με το μικρότερο περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα. Χαρακτηριστικά ένα ταξίδι με τρένο εκπέμπει 80% λιγότερο εκπομπών αερίων από τα αυτοκίνητα. Αυτό καθιστά τα ταξίδια με τρένο τα πιο φιλικά για το περιβάλλον. Ενώ και ο τουρισμός σε παγκόσμιο επίπεδο ωθείται πλέον από την κουλτούρα της οικολογικής συνείδησης.

 

 

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Εφαρμογή στο κινητό θα κάνει τεστ Covid-19- οφθαλμικό τεστ
Prev Εφαρμογή στο κινητό θα κάνει τεστ Covid-19- οφθαλμικό τεστ
Next WIND Ελλάς: Ψηφιακή ανάπτυξη της Καλαμάτας ως πρότυπη πόλη για ψηφιακούς νομάδες
WIND Ελλάς: Ψηφιακή ανάπτυξη της Καλαμάτας ως πρότυπη πόλη για ψηφιακούς νομάδες