Facebook: Ποια φράση θα απαγορεύσει την ημέρα ορκωμοσίας του Αμερικανού Προέδρου
Ποια φράση θα απαγορεύσει το Facebook σε αναρτήσεις την ημέρα ορκωμοσίας του Αμερικανού Προέδρου

Δημοσιεύθηκε

Η ημέρα ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν φέρνει νέες απαγορεύσεις. Το Facebook φαίνεται να έχει πάρει σοβαρά τις αντιδράσεις για το ότι επιτρέπει την ρητορική μίσους σε διάφορες ομάδες και χρήστες της πλατφόρμας. Και παρά τις επικρίσεις για την ελευθερία του λόγου μετά τον αποκλεισμό του Τράμπ, επανέρχεται με νέους περιορισμούς για την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου προέδρου.

Σε ανακοίνωση του το Facebook εξηγεί ότι αφαιρεί κάθε περιεχόμενο με τη φράση “stop the steal” σε αναρτήσεις στο Facebook και στο instagram. Ήδη έχει καταργήσει την σελίδα με αυτό τον τίτλο από το Νοέμβριο και συνεχίζει να καταργεί σελίδες, ομάδες και εκδηλώσεις που παραβιάζουν τις πολιτικές και περιλαμβάνουν εκκλήσεις βίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Ξεκινήσαμε την προετοιμασία για την Ημέρα της Ορκωμοσίας από πέρυσι. Όμως ο σχεδιασμός μας πήρε νέο επείγοντα χαρακτήρα μετά τη βία της περασμένης εβδομάδας στην Ουάσιγκτον.  Γιαυτό αντιμετωπίζουμε τις επόμενες δύο εβδομάδες ως ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός. Κάνουμε επιπλέον βήματα και χρησιμοποιούμε τις ίδιες ομάδες και τεχνολογίες που χρησιμοποιήσαμε κατά τις γενικές εκλογές, για να σταματήσουμε την παραπληροφόρηση και το περιεχόμενο που θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω βία κατά τη διάρκεια αυτών των επόμενων εβδομάδων.

Πλέον, αφαιρούμε περιεχόμενο που περιέχει τη φράση  «stop the steal» (σταματήστε την κλοπή) σύμφωνα με την πολιτική βίας από το Facebook και το Instagram. Καταργήσαμε την αρχική ομάδα Stop the Steal τον Νοέμβριο και συνεχίσαμε να καταργούμε σελίδες, ομάδες και συμβάντα που παραβιάζουν οποιαδήποτε από τις πολιτικές μας, συμπεριλαμβανομένων των εκκλήσεων για βία. Επιτρέψαμε ισχυρές συνομιλίες σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών και αυτό θα συνεχιστεί. Αλλά οι  προσπάθειες για να οργανωθούν εκδηλώσεις ενάντια στο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ συνεχίζονται. Αυτές οι εκδηλώσεις μπορούν να οδηγήσουν σε βία από εκείνους που εμπλέκονται στα γεγονότα του Καπιτωλίου.  Έτσι, κάνουμε αυτό το επιπλέον βήμα πριν από την ορκωμοσία.  Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να βελτιώσουμε την εφαρμογή αυτού του νέου βήματος, αλλά έχουμε ήδη καταργήσει έναν σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων.

Οι ομάδες μας εργάζονται όλο το 24ωρο για την επιβολή των πολιτικών μας την ημέρα της ορκωμοσίας. Θα διατηρήσουμε το Κέντρο Επιχειρήσεων Ακεραιότητας (Integrity Operations Center) τουλάχιστον έως τις 22 Ιανουαρίου για παρακολούθηση και απάντηση σε απειλές σε πραγματικό χρόνο. Το είχαμε ήδη ενεργό πριν από τις εκλογές της Γεωργίας και την ψηφοφορία  του Κογκρέσου για την επικύρωση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Το επεκτείναμε λόγω της βίας στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα.

Όπως συνέβη στις εκλογές του 2020, συνεχίσαμε να προσεγγίζουμε προληπτικά τις ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές επιβολής του νόμου και παρέχουμε πληροφορίες ως απάντηση σε έγκυρα νομικά αιτήματα. Όπως πάντα, θα συνεχίσουμε να καταργούμε περιεχόμενο, να απενεργοποιούμε λογαριασμούς και να συνεργαζόμαστε για την επιβολή του νόμου όταν υπάρχει κίνδυνος σωματικής βλάβης ή άμεσων απειλών για τη δημόσια ασφάλεια.

Εκτός από την απεριόριστη αναστολή του λογαριασμού του Προέδρου Τραμπ που ανακοινώσαμε στις 7 Ιανουαρίου, διατηρούμε την παύση μας σε όλες τις διαφημίσεις στις ΗΠΑ σχετικά με την πολιτική ή τις εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπουμε διαφημίσεις από πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Τράμπ.

Συνδέουμε επίσης ανθρώπους με αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την ορκωμοσία και τη διαδικασία μετάβασης. Μετά την ορκωμοσία, η ετικέτα στις δημοσιεύσεις που επιχειρούν να εκχωρήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών θα αντικατοπτρίζει ότι ο Joe Biden είναι ο νέος πρόεδρος. Το Κέντρο Πληροφοριών Ψηφοφορίας θα παραμείνει ενεργό στο Facebook και το Instagram μέχρι την ορκωμοσία, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να βοηθά τους ανθρώπους να βρίσκουν αξιόπιστες πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με την εκλογική διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν την ορκωμοσία, θα προσθέσουμε μια σειρά ειδήσεων ως επιμελημένο μέρος για τους ανθρώπους ώστε να βρουν αξιόπιστα νέα σχετικά με τα εγκαίνια. Αυτό θα περιλαμβάνει ζωντανή μετάδοση της ορκωμοσίας στο Καπιτώλιο στις 20 Ιανουαρίου. Το Facebook News συχνά περιλαμβάνει ειδήσεις σχετικά με εκδηλώσεις εθνικής ή παγκόσμιας σημασίας, όπως για το «COVID-19» ή το «Αναταραχή στην Αμερική» με ιστορίες που επιλέγονται από ειδική ομάδα συνεργατών. Θα υπάρχει επίσης επιμελημένο ζωντανό βίντεο για την ορκωμοσία και άλλες σημαντικές στιγμές στο Facebook Watch.

Έχουμε θεσπίσει έκτακτα μέτρα από πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ, όπως να μην προτείνουμε πολιτικές ομάδες. Την περασμένη εβδομάδα, εφαρμόσαμε αρκετά επιπλέον μέτρα. Όπως την απαίτηση προς τους διαχειριστές ομάδων να ελέγχουν και να εγκρίνουν αναρτήσεις. Και να απενεργοποιούν αυτόματα τα σχόλια σε αναρτήσεις σε ομάδες έχουν υψηλό ποσοστό ρητορικής μίσους ή περιεχόμενο που υποκινεί βία. Ενώ χρησιμοποιούμε AI για περαιτέρω υποβιβασμό περιεχομένου που πιθανώς παραβιάζει τις πολιτικές μας. Διατηρούμε αυτά τα μέτρα σε ισχύ.

Θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση για πρόσθετες απειλές και θα λάβουμε περαιτέρω μέτρα εάν είναι απαραίτητο για να διατηρήσουμε τους ανθρώπους ασφαλείς και ενημερωμένους.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα