Ναι, το πεπόνι αλλά και το καρπούζι, θέλει το κόλπο του! Δεν είναι λίγες οι φορές που λαχταράς να φας καρπούζι ή πεπόνι και είναι εντελώς άγευστα! Αγγούρια κανονικά! Ας δούμε, τι χρειάζεται να γνωρίζεις, ώστε να μην σε πιάσουν «κότσο»!!!
Πεπόνια: Πριν τα αγοράσεις, βεβαιώσου ότι δεν έχει χτυπήματα και μελανιές! Στην συνέχεια, πρόσεξε αν το χρώμα τους κάτω από το ανάγλυφο «δίχτυ» που σχηματίζουν, είναι χρυσαφένιο πορτοκαλί κι όχι πράσινο! Έλεγξε, με τη βοήθεια της όσφρησης, αν η μυρωδιά του είναι γλυκιά, για να αποκλείσεις τα άοσμα και άγουρα πεπόνια! Επίσης τσέκαρε το βάρος τους: Τα ώριμα πεπόνια, είναι πιο βαριά από το συνηθισμένο, έτσι ώστε να πετύχετε τα πιο ζουμερά!
Καρπούζια: Στα καρπούζια, υπάρχει ένα «κόλπο» που αποτελεί εγγύηση: Κάνε ένα χτύπημα στο φλοιό του (περίπου στη μέση) και αν ακούσετε ένα κούφιο ήχο, σημαίνει ότι το καρπούζι είναι ώριμο. Αν ο ήχος είναι συμπαγής, καλύτερα να το αφήσετε!
Τώρα ξέρεις!!! Γι’αυτό, την επόμενη φορά μην «ψαρώσεις», με τον «Σάκη τον μελένιο»! και τον «Βαγγέλα που τα καρπούζια του είναι τρέλα»!!!