Ξαφνικά συννέφιασε. Δεν ξέρω πώς λειτουργεί ο οργανισμός μου έτσι, στη συννεφιά και την κακοκαιρία γενικώς αντιδρά περίεργα και ζητάει γλυκά. Το ξέρω, δεν είναι δικαιολογία αυτή, αλλά αυτή έχω! Αν εσείς μπορέσετε να αντισταθείτε σ’αυτά τα αφράτα pancakes, μπράβο σας!
Καφές και γλυκό… 2 σε 1!
Υλικά για περίπου 10 pancakes
300γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φακελάκια stevia (ή 2 κουτ. Σούπας ζάχαρη)
1 πρέζα αλάτι
1 αβγό χτυπημένο
200γρ. Φρέσκο γάλα
1 δόση εσπρέσσο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουτ. Σούπας βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο ακόμα για το τηγάνισμα
τρούφα ή flakes σοκολάτας
Παγωτό ή γιαούρτι για το σερβίρισμα ή απλά μέλι και νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη στεβια και το αλάτι. Ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το αβγό. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε και να ενσωματώνουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας και μετά το εσπρέσο. Θα έχουμε ένα παχύ μείγμα. Ρίχνουμε γάλα σιγα-σιγά και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε έναν χυλό, σαν ζύμη κέικ. Αφήνουμε το μείγμα για 15′ να ξεκουραστεί, σκεπασμένο με μεμβράνη. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε 3 κουταλιές σούπας από το μείγμα στο κέντρο του. Μόλις αρχίσει και βγάζει φουσκάλες, γυρίζουμε το pancake από την άλλη πλευρά να ψηθεί τελείως. Απλώνουμε σε πιάτο, το ένα πάνω στο άλλο και σερβίρουμε ζεστά κατά προτίμηση. Είναι όμως πολύ αφράτα και τρώγονται και μετά από αρκετές ώρες.