Ένας μήνας flust.gr

Δημοσιεύθηκε

Και να που πέρασε κιόλας ένας μήνας από την πρώτη μας συνάντηση και εμείς εδώ, στο flust.gr, φλαστ και πάλι φλάστ, περιδιαβήκαμε χέρι-χέρι από τα λημέρια της τέχνης, του κινηματογράφου, της ψυχολογίας, της μουσικής, της ψυχούλας μας και της κοινωνίας. Ναι, η κοινωνία, η πολιτική, η ψυχολογία μας και η ψυχούλα μας, εδώ πάνε παρέα, χέρι-χέρι. Όλα ανακατεύονται στο ίδιο καζάνι, όχι γιατί είναι απαραίτητα ίδια, αλλά γιατί είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Η ζωή μας από την καλή και την ανάποδη, με ευθύβολο βλέμμα και λοξή, παιχνιδιάρικη ματιά. Αλλά ποτέ αντιμετωπίζοντάς την ως παιχνίδι. Η ζωή είναι το πιο σπουδαίο, σοβαρό μας παιχνίδι. Το πιο σπουδαίο μας ταξίδι.

Σας τρατάραμε ρόδι ζουμερό και τυχερό. Σας φιλέψαμε μέλι, για να σας γλυκάνουμε την ψυχούλα, από τις τόσες ασυναρτησίες που μας συμβαίνουν. Θέλουμε να σας κάνουμε να ξεχάσετε, όσο αυτό είναι δυνατό, το κακό που μας περιβάλλει.

Υποδεχτήκαμε στην συντροφιά μας μια ζουρλή από την Κέρκυρα που τραγουδά ασταμάτητα παριστάνοντας την Ρένα Βλαχοπούλου, την Lee Καλλικέλαδη. Υπόσχεται να μας φέρνει… αντιμέτωπους, με τα όμορφα της ζωής.

Καλωσορίσαμε τον Βαγγέλη Γεωργίου για να μας αποκαλύψει πτυχές της Ιστορίας που δεν γράφτηκαν στα σχολικά βιβλία. Ανέξοδα θα μάθουμε, τα πίσω από την… γνώση μας.

Με βουτιές, οικειοθελείς ή μη, στην ψυχή μας και στην αλήθεια μας, ο ψυχολόγος μας, Ιωάννης Χουρδάς, μας προβληματίζει εποικοδομητικά και στοχευμένα, σε ό,τι απασχολεί την ανθρώπινη ύπαρξη στην καθημερινότητά της. Τα πρόσωπα που κρύβουμε ή τα πρόσωπα που δεν ξέρουμε, μέσα μας και έξω μας; Πόσα αναπάντητα ερωτήματα… Ο Γιάννης εδώ θα μας “καθαρίζει” το τοπίο από την θολότητα και την άγνοια, με πένα απλή, κατανοητή και φιλική, όπως ταιριάζει στους σπουδαίους ανθρώπους και επιστήμονες.

Ο αυτο-αμφισβητούμενος, αλλά καθόλου αμφισβητούμενος από εμάς, Κωστής Μακρής, θα μας…παραμυθιάσει με απίθανους συμβολισμούς και με γκαζωμένη την φαντασία μας. Έτσι μας είπε αρχικά, αλλά κάτι οι στίχοι του, κάτι τα εμπνευσμένα ποιήματά του, μας εκπλήσσουν ευχάριστα και μας προβληματίζουν.

Η μούρη του flust.gr – υποκλινόμεθα κ. Παχίδη- μας ξεδιπλώνει ιστορίες αληθινές, ανομολόγητες και ενδιαφέρουσες από τους μουσικούς που συνεργάστηκε ή τα περιστατικά που του εμπιστεύτηκαν σπουδαίοι συνθέτες, στιχουργοί, μουσικοί. Κρατούμε θολή την ταυτοποίηση των προσώπων που μας αποκαλύπτει την ιστορία τους, γιατί ο Στάθης θα κάνει μια σούμα, που αρχικά θα διαβάζεται και εν συνεχεία θα πίνεται.

Η καλλιτέχνης μας, η Μαρίνα-Μαρία Βασιλείου, μας τροφοδοτεί με ιστορίες ψυχής μέσα από την θεατρική οπτική- αναμένουμε- και μας σπρώχνει, θέλοντας και μη, στην αναμέτρηση με τον εαυτό μας, τον κρυφό και φανερό.

Η γυναίκα – παράδειγμα ζωής, η Κική μας (Τσακίρη), με αγαπημένο επιφώνημα το “ουστ από δω”, floust-άρει κανονικά, για την εργασία, την αντιμετώπισή των ευπαθών ομάδων από την πολιτεία, τις άπειρες ελλείψεις μας σε κάθε επίπεδο και τα όνειρά της που κεντά με την κίνηση των δακτύλων της πάνω στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή της. Σημειωτέον: η Κική κινεί μόνο μάτια και τα δάχτυλα του ενός χεριού. Απίθανο; Κι όμως αληθινό. Μια αληθινή ηρωίδα στο flust.gr. Νοιώσατε καλύτερα; Μαγκιά και υγιές πείσμα πάνε μαζί, όταν μιλάμε για ζωή.

Η οδοντίατρος μας, η Μαρία Συροπούλου, αφήνει τα εργαλεία στην καρέκλα του μαρτυρίου και αρπάζει φωτογραφική μηχανή. Συλλαμβάνει τοπία, διαθέσεις και στιγμές μοναδικές από την καθημερινότητά μας και τα όνειρά μας, τις κάνει ιστοριούλες που μας πάνε ταξίδια στο μέλλον, στο παρελθόν και στο εντός μας.

Η Κατερίνα Σταματελοπούλου ξεναγεί ποικιλοτρόπως: στα μονοπάτια της μόδας, του βιβλίου, του στοχασμού, του κινηματογράφου, της ομορφιάς. Πάντα κάτω από το πρίσμα της αισθητικής, με απλότητα και ηρεμία.

Η Ζωρζέρ Λαβίδα τσιμπά, δαγκώνει και τα χώνει. Όταν και όπου χρειάζεται. Την έχουμε υπό επιτήρηση, σαν το ΔΝΤ, για να μην ξεφύγει και δηλητηριάσει κάποιον. Αν και δεν είναι θανατηφόρα, οι αλήθειες της σκοτώνουν.

Α, έχουμε και την Σάντυ Τυφωνίου… εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά, διότι είναι ο θηλυκός Ποσειδώνας. Η ίδια προσπαθεί να διατηρεί χαμηλό βαρομετρικό για να μην μας ξεριζώσει. Πώς να τα βάλεις με τον θυμό; Γεννήθηκε θυμωμένη, διαβιεί φουρτουνιασμένη. Αν μας παραζαλίσει… θα δούμε, τι θα κάνουμε με την πάρτη της.

Ο πληροφορικάριος μας, ο Μιχάλης Καβουκλής, είναι ό,τι λέει το επίθετό του: μεγάλη δόξα μέσα στο καβούκι του. (κάβουκ και –κλης: κλέος=δόξα). Και αυτό να μην σημαίνει το όνομά του, εμείς έτσι τον ερμηνεύουμε για να τον δικαιολογήσουμε για την απουσία κειμένων του. Την δουλειά του την βλέπετε, την βλέπουμε…. Γιατί, αν δεν παινέσεις το σπίτι σου, θα πέσει και θα σε πλακώσει.

Έχουμε και έναν ιδιόρρυθμο φίλο με λασπωμένα παπούτσια. Τον Θοδωρή Καραγιάννη, αμετανόητο εραστή των μελισσών και της αντισυμβατικότητας. Αν αναζητήσετε τους λόγους απουσίας της πένας του, χρεώστε την «Οκτάνα» του και αναμετρηθείτε με τις μέλισσές του. Αμφίβολη η νίκη… τουλάχιστον η αρχισυντάκτης έχει φάει πολλές ήττες…

Άφησα τελευταία την Δαβιλά, έτσι για να σας κάνει εντύπωση. Η αλήθεια είναι ότι είναι περίπου, ό,τι έχετε αντιληφθεί και άλλα τόσα που δεν φαντάζεστε, καλά και κακά. Με πένα, άλλοτε σκληρή και άλλοτε τρυφερή. Άλλοτε σαν βαμβάκι και άλλοτε σαν λεπίδι.

Τι θέλουμε από εσάς; Να μας αγκαλιάσετε, και να μας μαλώσετε, και να θυμώσετε όπου χρειάζεται, και να προβληματιστείτε μαζί μας, και να γελάσουμε, και να καταθέστε τις απόψεις στο χώρο του σχολιασμού. Εμείς είμαστε εδώ, όχι να σας κρίνουμε, αλλά πρόθυμοι να κριθούμε και να μοιραστούμε το παρόν σχεδιάζοντας ίσως το μέλλον μας, όπως το επιθυμούμε. Είμαστε μια παρέα ετερόκλητων ατόμων με κοινό κώδικα επικοινωνίας: την φαντασία και τον αλληλοσεβασμό. Σας θέλουμε κοντά μας, περιμένουμε την κριτική σας, την άποψή σας, την συμβολή σας ακόμα και στην αρθρογραφία, σε ό,τι θεωρείτε πως είναι σημαντικό να μοιραστούμε και να μάθουμε. Άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος, και ευτυχώς δηλαδή. Η ζωή μας θα ήταν τόσο ανιαρή.

Ξανά, καλώς βρεθήκαμε στο flust.gr.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα