Ένα ξενοδοχείο στον αρκτικό κύκλο με ιδιαίτερη φιλοσοφία
Ένα ξενοδοχείο στον αρκτικό κύκλο με ιδιαίτερη φιλοσοφία

Δημοσιεύθηκε

Ξενοδοχείο στον αρκτικό κύκλο είναι σίγουρα ένα εντυπωσιακό θέαμα που συνδυάζει την απομόνωση και την ιδιαίτερη φύση.

The arktic hide away

Προφανώς ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου The arktic hide away Håvard Lund ως καλλιτέχνης μουσικός της τζαζ βρήκε το καταφύγιο του. Και αποφάσισε να το μοιραστεί φτιάχνοντας ένα ξενοδοχείο.

Ένα μικροσκοπικό ξενοδοχείο στον αρκτικό κύκλο, στο νησί Sørvær, με μόλις τέσσερις μοντέρνες καμπίνες ύπνου. Οι μικρές καμπίνες ύπνου, ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να περνούν χρόνο στους εξωτερικούς χώρους και να απολαμβάνουν την φύση. Γιαυτό και σχεδιάστηκαν με αυτό τον τρόπο.

Το νησί είναι κυριολεκτικά απομονωμένο μιας και το κοντινότερο σημείο είναι  η ανατολική ακτή της Γροιλανδίας, στα 2.000 χιλιόμετρα. Από σημεία του νησιού η θέα είναι εντελώς συναρπαστική με τις φάλαινες στον Αρκτικό ωκεανό να φαίνονται όταν βγαίνουν στην επιφάνεια. Κάτι που σίγουρα του δίνει τον τίτλο του εναλλακτικού προορισμού.

Το concept του ξενοδοχείου είναι να δημιουργήσει ένα μοναδικό τύπο ταξιδιωτικής εμπειρίας. Και μπορεί αυτό να ακούγεται κοινότοπο πλέον, όμως και μόνο η τοποθεσία του είναι μια εμπειρία.  Για να φτάσει κάποιος στο ξενοδοχείο μάλλον θα περάσει μια περιπέτεια αλλά ο ιδιοκτήτης υπόσχεται ότι θα ανταμειφθεί από την φύση.

Το ξενοδοχείο λειτουργεί για εννέα μήνες το χρόνο, αλλά υπάρχει πρόγραμμα δημιουργικής διαμονής για τους υπόλοιπους μήνες. Όπως για ταξιδιώτες που αναζητούν χώρο για να γράψουν, καλλιτέχνες ή παρατηρητές της φύσης. Άλλωστε το μεγαλύτερο ατού στον αρκτικό κύκλο είναι η μαγική φύση που δεν υπάρχει πουθενά αλλού.

Δύο εθελοντές φροντιστές διαχειρίζονται τις καθημερινές εργασίες, υποδέχονται τους επισκέπτες και τους ενημερώνουν για τη ζωή στο νησί. Και γενικά έχουν αναλάβει όλες τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.  Από το καθάρισμα και την κουζίνα μέχρι την σάουνα και την αποβάθρα των φέρι

Αλλά και οι επισκέπτες συμμετέχουν σε πολλές διαδικασίες ως μέρος της ταξιδιωτικής εμπειρίας. Κάτι που βρίσκει απήχηση σε ανθρώπους που αναζητούν μια άλλη προσέγγιση απλότητας και οικολογικής φιλοσοφίας.

Και μάλλον οι ταξιδιώτες σε αυτό το ξενοδοχείο στον Αρκτικό κύκλο έχουν φιλοσοφήσει τις προκλήσεις της ζωής με διαφορετικό τρόπο…

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα