Διώξτε το άγχος με κρέμα σοκολάτας, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

Μεγάλωσα στην Αθήνα σε μια γενιά που τα είχε όλα εύκολα. Η μαμά μου δεν είναι καθόλου παραδοσιακή και δεν έφτιαξε ποτέ ψωμί…

flust.gr-γεύσεις

… ούτε τούρτες μας έκανε στα γενέθλια. Μας έφτιαχνε πουρέ από σκόνη πατάτας και χρησιμοποιούσε συνεχώς έτοιμο ζωμό λαχανικών. Κάποιες γεύσεις τις ανακάλυψα μόνη μου όταν άρχισα να μαγειρεύω! Αποφάσισα απ’ την πρώτη φορά που έφτιαξα παστίτσιο να φτιάξω τη δική μου μπεσαμέλ και ευχαριστήθηκα πολύ τη διαδικασία αλλά και το αποτέλεσμα που καμιά σχέση δεν έχει με την έτοιμη σκόνη!

Οι κρέμες από άνθος αραβοσίτου ήταν πάντα οι αγαπημένες μου και φυσικά προτιμούσα τη σοκολάτα! Αυτές και τα ζελέ υπήρχαν πάντα στο σπίτι μας και είναι γλυκά που μέχρι σήμερα τα αγαπώ και τα προτιμώ αλλά πλέον δημιουργώ τα δικά μου από όσο πιο φρέσκα υλικά μπορώ! Είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις μια σπιτική κρέμα σοκολάτας που είναι κρίμα να χρησιμοποιήσεις την έτοιμη σκόνη που δεν ξέρεις τι ακριβώς περιέχει! Άσε το έντονο άρωμα της πραγματικής σοκολάτας που σε γοητεύει!! Πώς μπορεί να συγκριθεί με τα ετοιματζίδικα; Όλο το μυστικό είναι στις αναλογίες γάλακτος-κορν φλάουρ και στο σωστό, συνεχές ανακάτεμα γιατί «αρπάζει» εύκολα!

flust.gr-γεύσεις

Υλικά για τη βελούδινη κρέμα σοκολάτας:

200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
200γρ. γάλα φρέσκο
15 γρ. κορν φλάουρ
30 γρ. κακάο σκούρο, άγλυκο
200γρ. λευκή σοκολάτα
1 κουτ. γλ. κοφτό κανέλα
1 πρέζα αλάτι
15 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το κακάο, το κορν φλάουρ, το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συγχρόνως με έναν αβγοδάρτη, ώστε να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Μεταφέρουμε το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς την κρέμα μας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει και πάντα με προσοχή να μην κολλήσει στον πάτο.

Όταν πήξει σωστά η κρέμα μας, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα μέσα σε κομματάκια καθώς και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα. Μοιράζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Έπειτα τη βάζουμε στο ψυγείο, όπου διατηρείται για 3 ημέρες. Είναι πιο νόστιμη κρύα, κατά τη γνώμη μου. Μπορείτε να την απολαύσετε σκέτη, με τριμμένο μπισκότο ή μέσα σε άλλα γλυκά (π.χ. κέικ).

Τα τελευταία χρόνια έχει γυρίσει πάλι η μόδα και οι νέες νοικοκυρές – ευτυχώς! – φτιάχνουν μόνες τους τα περισσότερα φαγητά, όχι μόνο για να ελέγχουν την ποιότητα και τη γεύση, αλλά και γιατί λειτουργεί αγχολυτικά! Μερικά πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο νομίζουμε!

flust.gr-γεύσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα